Ο γρίφος που ρωτάει ο Elon Musk στις συνεντεύξεις για δουλειά

Ο γρίφος που ρωτάει ο Elon Musk στις συνεντεύξεις για δουλειά

tesla_private_sec_2

O οραματιστής Elon Musk είναι ένας άνθρωπος τουλάχιστον ιδιαίτερος, κι έτσι θα ήταν αναγκαστικά και η αγαπημένη του ερώτηση-σπαζοκεφαλιά στις συνεντεύξεις για δουλειά.
«Στέκεσαι στην επιφάνεια της Γης. Περπατάς 1 μίλι νότια, 1 μίλι δυτικά και 1 μίλι βόρεια. Καταλήγεις εκεί ακριβώς απ’ όπου ξεκίνησες. Πού βρίσκεσαι;».
Αυτό συνηθίζει να ρωτά το αφεντικό της Tesla και της SpaceX στις συνεντεύξεις για πρόσληψη μεγαλοστελεχών που κάνει προσωπικά εκείνος, σύμφωνα με τη βιογραφία του «Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future».
Ο σκοπός του γρίφου; Να ελέγξει τη νοημοσύνη του υποψηφίου, μιας και τα τυπικά προσόντα και οι περγαμηνές δεν φτάνουν για τον Elon.
Η λύσεις είναι δύο. Η μία είναι πιο προφανής και η άλλη λίγο πιο περίπλοκη. Μπορείτε να τις δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: madata.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.