Το Airbnb ετοιμάζει «ερευνητική αποστολή» στην Ανταρκτική

Το Airbnb ετοιμάζει «ερευνητική αποστολή» στην Ανταρκτική

antarctic

Ένα ταξίδι που δεν μοιάζει με τα άλλα ετοιμάζει η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb και προσκαλεί 5 εθελοντές να ταξιδέψουν για ένα μήνα στην Ανταρκτική.
Συγκεκριμένα, θέλει να δώσει στους επιστήμονες χρόνο να… ξεκουραστούν και οργανώνει ένα ταξίδι για τις αρχές Δεκεμβρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν 5 τυχεροί εθελοντές και μόνο ένας επιστήμονας. Το ταξίδι θα έχει ερευνητικό χαρακτήρα, με τους εθελοντές να συλλέγουν δείγματα χιονιού και να καταγράφουν τις συνέπειες της ρύπανσης στο παγωμένο οικοσύστημα.
Η επιστήμονας που θα συμμετέχει στην αποστολή, Κρίστι Τζόουνς – Ουίλιαμς τονίζει πως «οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν πως είναι μια απομονωμένη και ανέγγιχτη ήπειρος, όμως τα πρόσφατα στοιχεία που έχουμε συλλέξει δείχνουν ότι ακόμα και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές έχουν επηρεαστεί από το πλαστικό και τη ρύπανση».

«Αυτή η αποστολή θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους «δρόμους» του πλαστικού σε περιοχές όπως η Ανταρκτική».

Όποιος λοιπόν ονειρεύεται να ταξιδέψει στην παγωμένη ήπειρο, έχει την καλύτερη ευκαιρία, όμως η ζωή εκεί δεν είναι ονειρική και σίγουρα καθόλου εύκολη!
Οι εθελοντές θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά, να τηρήσουν αυστηρό πρόγραμμα και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες. Από την άλλη όμως, δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο ή κάποια προϋπηρεσία, πέρα από πάθος και περιέργεια, γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Airbnb.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας