4 σημάδια που δείχνουν πως το αφεντικό σας είναι τοξικό

4 σημάδια που δείχνουν πως το αφεντικό σας είναι τοξικό

60-Micromanagement

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχει εργαστεί σε κάποιον οργανισμό – μικρό ή μεγάλο – σίγουρα έχει έρθει αντιμέτωπη με κάποιο ανώτερο στέλεχος ή αφεντικό, το οποίο είναι αυτό που λέμε ”τοξικό”.
Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρει η διοίκηση είναι να βάλει τους σωστούς ανθρώπους στις θέσεις ηγεσίας. Και αν δε το κάνει σωστά, ακόμα και οι καλύτεροι μισθοί δε διορθώνουν αυτό το πρόβλημα.
Πώς θα καταλάβετε όμως ότι το αφεντικό σας είναι τοξικό;

  1. Σκέφτετε μόνο τον εαυτό του. Για αυτόν/ή όλα έχουν  να κάνουν με τη προσωπική επίδοση και τα μπόνους. Δε συμμερίζονται την ομάδα, αλλά μόνο το πώς θα φανούν στα μάτια της διοίκησης.
  2. Δεν κάνουν ποτέ λάθος. Το κλασικό αφεντικό που πάντα έχει δίκιο και ο υπάλληλος άδικο. Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα για αυτούς είναι να παραδεχτούν πως έκαναν κάποιο λάθος.
  3. Λατρεύουν τον έλεγχο. Θέλουν να ελέγχουν κάθε λεπτομέρεια κινήσεων και συχνά δεν ακούν τις απόψεις των άλλων.
  4. Είναι ναρκισσιστές. Δεν έχουν ίχνος εμπάθειας και είναι διατεθειμένοι να εκμεταλλευτούν κόσμο ή να παραβιάσουν κάποιον κανόνα για να εξελιχθούν οι ίδιοι, συχνά εις βάρος των άλλων.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι που συχνά κρίνουν τη πορεία και παραγωγικότητα ενός ολόκληρου τμήματος και ο λόγος που πολλά αξιόλογα στελέχη αποφασίζουν να φύγουν. Φυσικά αυτό στοιχίζει πολύ σημαντικά στις εταιρείες, όπως αναφέρει το Inc.
Άλλωστε το micromanagement είναι από τις μεγαλύτερες απειλές για μια επιχείρηση.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.