Αυτές είναι οι 12 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο

Αυτές είναι οι 12 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο

global-economy-july-23-2019_C6C6FB9588884033B46CC131B56748E4

Με την εξέταση του παγκόσμιου ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν: το σύνολο όλων των προϊόντων και αγαθών που παράγει μια οικονομία) σε τρέχουσες τιμές, αλλά προσαρμοσμένου στην αγοραστική δύναμη / κόστος ζωής, η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2018, με ένα προσαρμοσμένο ΑΕΠ μεγαλύτερο από 25 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ενώ η κινεζική οικονομία προβλέπεται από το ΔΝΤ να αναπτυχθεί κατά 6,3% το 2019 (ένα μάλλον μέτριο αποτέλεσμα για τη χώρα), οι ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσουν το ΑΕΠ των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά 2,3%.
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών, οι Ασιατικές χώρες παρουσίασαν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, ακόμη και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης. Οι ευρωπαϊκές οικονομίες όπως η Γερμανία και η Ιταλία αναμένεται να αγωνιστούν για να πετύχουν ανάπτυξη το 2019.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Κίνα και οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην κορυφή της κατάταξης το 2024, ενώ η Ινδονησία αναμένεται να προσπεράσει τη Γερμανία. Μέχρι το 2030, η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ και να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

Το διάγραμμα αυτό παρουσιάζει τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο κατά το ΑΕΠ (τρέχουσες τιμές) το 2018 και τις προοπτικές ανάπτυξης τους το 2019.
Πηγή: statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.