Αυτές είναι οι 12 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο

Με την εξέταση του παγκόσμιου ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν: το σύνολο όλων των προϊόντων και αγαθών που παράγει μια οικονομία) σε τρέχουσες τιμές, αλλά προσαρμοσμένου στην αγοραστική δύναμη / κόστος ζωής, η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2018, με ένα προσαρμοσμένο ΑΕΠ μεγαλύτερο από 25 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ η κινεζική οικονομία προβλέπεται από το ΔΝΤ να αναπτυχθεί κατά 6,3% το 2019 (ένα μάλλον μέτριο αποτέλεσμα για τη χώρα), οι ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσουν το ΑΕΠ των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά 2,3%.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών, οι Ασιατικές χώρες παρουσίασαν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, ακόμη και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης. Οι ευρωπαϊκές οικονομίες όπως η Γερμανία και η Ιταλία αναμένεται να αγωνιστούν για να πετύχουν ανάπτυξη το 2019.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Κίνα και οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην κορυφή της κατάταξης το 2024, ενώ η Ινδονησία αναμένεται να προσπεράσει τη Γερμανία. Μέχρι το 2030, η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ και να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

Το διάγραμμα αυτό παρουσιάζει τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο κατά το ΑΕΠ (τρέχουσες τιμές) το 2018 και τις προοπτικές ανάπτυξης τους το 2019.

Πηγή: statista

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial