Πώς να μετατρέψεις το χόμπι σου σε δουλειά χωρίς να χάσεις το πάθος σου

Όλοι θέλουμε να ξυπνήσουμε ενθουσιασμένοι τη Δευτέρα, να απολαύσουμε τη δουλειά που κάνουμε και να επιστρέψουμε σπίτι αναζωογονημένοι για να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη μέρα.

Η προφανής απάντηση για να το κάνεις αυτό είναι να μετατρέψεις το χόμπι σου – το πάθος που έχεις ήδη – σε καριέρα ή επιχείρηση, δηλαδή στην κύρια πηγή εισοδήματος. Εάν το κάνεις αυτό, τότε η δουλειά και η διασκέδαση θα γίνονταν ένα και το αυτό.

Από την άλλη υπάρχει η άποψη πως «όταν το χόμπι γίνεται δουλειά, γίνεται πολύ κουραστικό και δεν το απολαμβάνεις τόσο πολύ όσο όταν είναι απλώς ένα χόμπι».

Παρόλα αυτά μπορείς να μετατρέψεις το χόμπι σου σε καριέρα ή επιχείρηση χωρίς να χάσεις το πάθος σου. Το entrepreneur εξηγεί πως μπορεί να γίνει αυτό:

1. Ακολούθησε κάθε ευκαιρία που έχεις

Δεν υπάρχει κακή οδός, ειδικά όταν μόλις έχεις ξεκινήσει. Οι αρχάριοι δεν μπορούν να είναι επιλεκτικοί και ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψεις το πάθος σου στη δουλειά σου είναι να ακολουθείς κάθε ευκαιρία που έρχεται στον δρόμο σου.

2. Ποτέ μην σταματήσεις να καινοτομείς

Όταν το χόμπι σου γίνει η καριέρα σου, ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσεις το πάθος σου είναι να συνεχίσεις να μαθαίνεις, να εξειδικεύεσαι και να καινοτομείς. Αυτό είναι, τελικά που συνήθως κρατάει κάποιον που ενδιαφέρεται για ένα χόμπι – το γεγονός ότι υπάρχουν αστείρευτα πράγματα για μάθηση.

Ο Jeff Bezos πιστεύει ότι τα πάθη, αν αξιοποιηθούν, μπορούν να οδηγήσουν στην καινοτομία. Όπως έχει εξηγήσει: “Η εφεύρεση έρχεται σε πολλές μορφές και σε πολλές κλίμακες. Οι πιο ριζοσπαστικές και μετασχηματιστικές εφευρέσεις είναι συχνά εκείνες που παρακινούν τους άλλους να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους».

Με άλλα λόγια, η συνεχής καινοτομία όχι μόνο θα σε κρατήσει παθιασμένο όσον αφορά το χόμπι σου, αλλά θα σε κάνει πιο αποτελεσματικό και προσανατολισμένο προς το μέλλον απασχολούμενο.

3. Θέσε ως προτεραιότητα τα δικά σου projects

Όταν ένα χόμπι είναι απλά ένα χόμπι, είναι όλα διασκεδαστικά. Το κάνεις επειδή το αγαπάς, όχι γιατί πρέπει να το κάνεις. Αλλά όταν το χόμπι γίνεται δουλειά, πρέπει να δουλέψεις σε αυτό ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεσαι.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να διατηρήσεις το εσωτερικό σου πάθος για το χόμπι που σου φέρνει έσοδα, φροντίζοντας τα δικά σου projects να έρθουν πριν από τη δουλειά των πελατών. Ξεκινώντας τη μέρα με κάτι που σε ενθουσιάζει μετά μπορεί να κάνεις ακόμα καλύτερη δουλειά για τους πελάτες σου!

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial