Αν νομίζετε ότι το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα είναι το Bitcoin… κάνετε λάθος!

Αν νομίζετε ότι το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα είναι το Bitcoin… κάνετε λάθος!

tether

Μπορεί το Bitcoin να είναι το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα του κόσμου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εκείνο που χρησιμοποιείται περισσότερο. Αλλά ούτε και το Electroneum για το οποίο είχαμε κάνει αφιέρωμα στο Business Review.
Ακόμη κι αν η αξία του Bitcoin αντιστοιχεί στο 70% της αξίας του συνόλου της αγοράς κρυπτονομισμάτων, ένα άλλο κρυπτονόμισμα είναι πιο διαδεδομένο.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, παρουσιάζοντας τα τελευταία στοιχεία του CoinMarketCap.com, αν υπολογίσει κανείς τους ημερήσιους και μηνιαίους όγκους συναλλαγών, διαπιστώνει ότι το Tether – και όχι το Bitcoin – είναι το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα αυτή τη στιγμή. Να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση του Τether είναι κατά 30 φορές μικρότερη έναντι του Bitcoin.
Oι όγκοι συναλλαγών του Tether ξεπέρασαν τους αντίστοιχους του Bitcoin για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο και από τότε είναι συνεχώς υψηλότεροι, περίπου κατά 21 δισ. δολάρια την ημέρα.  Ο μηνιαίος όγκος του Tether είναι κατά 18% υψηλότερος από εκείνον του Bitcoin.
«Εάν δεν υπάρχει το Tether, χάνουμε ένα τεράστιο μέρος του ημερήσιου όγκου, ήτοι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια ή ακόμη και περισσότερα, ανάλογα με την πηγή δεδομένων», εξηγεί χαρακτηριστικά ο Lex Sokolin, επικεφαλής της ConsenSys, η οποία προσφέρει τεχνολογία blockchain.
Το Tether ανήκει στην κατηγορία των κρυπτονομισμάτων που επιδιώκουν να αποφεύγουν τις διακυμάνσεις των τιμών, συχνά μέσω σταθεροποίησης της τιμής ή των αποθεμάτων.
«Σε χώρες όπως η Κίνα, όπου απαγορεύεται η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, οι traders μπορούν να πληρώσουν μετρητά ανεπίσημα για να προμηθευτούν Tethers με λίγες ερωτήσεις», εξηγεί ο Sokolin. «Από εκεί, μπορούν να εμπορεύονται Tethers για Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα», προσθέτει.
«Το Tender αρέσει σε πολλούς στην Ασία», σχολιάζει ο Jeremy Allaire, διευθύνων σύμβουλος της Circle.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ότι ενώ το Bitcoin δεν ανήκει σε κανέναν, το Tether εκδίδεται από μια ιδιωτική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει