Richard Branson: Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει

Richard Branson: Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει

richardbransonadvice

Ο Richard Branson είναι μια μοναδική περίπτωση ανθρώπου και επιχειρηματία. Είναι ιδρυτής της Virgin Group, η οποία έχει στην κατοχή της πάνω από 400 εταιρείες και η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα $5 δισ.
Τώρα μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή του στο δικό του νησί, η ζωή όμως για αυτόν δεν ήταν πάντα εύκολη. Σαν νέος είχε έντονη δυσλεξία, πράγμα που την εποχή που μεγάλωνε δεν ήταν ιδιαίτερα αναγνωρισμένο και στα 16 παράτησε το σχολείο για να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα.
Σίγουρα λοιπόν ένας άνθρωπος με τόσες γνώσεις και επιρροή θα έχει δώσει και λάβει αμέτρητες συμβουλές. Όμως η μία που του έμεινε ανεξίτηλη στο μυαλό δεν είναι από κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά από την μητέρα του.
Και αυτή ήταν: ”Να μην μετανιώνεις για τίποτα, απλά προχώρα στον επόμενο στόχο σου…
‘Ετσι λοιπόν, η καλύτερη συμβουλή που δέχτηκε ο Branson δεν έχει σχέση με χρηματοδοτήσεις, ή μαρκετινγκ, ή τις προσλήψεις. Έχει σχέση με τη νοοτροπία.
Και σύμφωνα με τον ίδιο είναι κάτι που τον έχει βοηθήσει εξαιρετικά στο επιχειρηματικό του ταξίδι, καθώς ο κάθε ένας είναι καθρέπτης της επιχείρησής του και το αντίστροφο. Το να είναι επικεντρωμένος στο παρελθόν θα κρατήσει αυτόν και την επιχείρησή του μακριά από την επιτυχία.
Έτσι αν έχεις μια αποτυχία, μάθε απο αυτήν και προχώρα. Μη σπαταλάς περισσότερη ενέργεια απ’οτι χρειάζεται.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.