Το AI Project του Elon Musk για την αντιγραφή του ανθρώπινου εγκεφάλου έλαβε $1 δις από τη Microsoft!

Το AI Project του Elon Musk για την αντιγραφή του ανθρώπινου εγκεφάλου έλαβε $1 δις από τη Microsoft!

Elon-Musks-AI-project-to-replicate-the-human-brain-receives-1-billion-from-Microsoft-796x445

Η OpenAI του Elon Musk και η Microsoft συνεργάζονται για να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα, η Microsoft συμφώνησε να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στα πλαίσια συνεργασίας με την ερευνητική ομάδα της OpenAI.
Η OpenAI ανέφερε ότι η επένδυση θα συνεισφέρει στις προσπάθειές της να δημιουργήσει τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI) που μπορεί να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει τις γνωστικές δυνατότητες των ανθρώπων.
Αυτή η συνεργασία θα έχει ως στόχο οι υπολογιστές να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να μπορούν να εκτελούν πλήρως ποικίλα καθήκοντα όπως ο άνθρωπος. Αυτή είναι μια διαφοροποίηση από την υπάρχουσα AI, η οποία μπορεί να μάθει ειδικές εργασίες, όπως η κατανόηση εικόνων και μοτίβων, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικά προβλήματα από μόνη της.
“Η δημιουργία της AGI (Artificial General Intelligence) θα είναι η σημαντικότερη τεχνολογική εξέλιξη στην ανθρώπινη ιστορία, με δυνατότητα να διαμορφώσει την τροχιά της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Sam Altman. “Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία AGI ωφελεί όλη την ανθρωπότητα και εργαζόμαστε με τη Microsoft για να χτίσουμε τη supercomputing βάση, πάνω στην οποία θα χτίσουμε την AGI”.
Οι δύο εταιρείες τεχνολογίας πρόκειται να δημιουργήσουν μια νέα τεχνολογία supercomputing στον τομέα της AI και η Microsoft πρόκειται να είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης cloud computing της OpenAI. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα κατασκευάσουν μια πλατφόρμα hardware and software “πρωτοφανούς κλίμακας” πάνω στην υπηρεσία Azure cloud computing της Microsoft, η οποία θα εκπαιδεύει και θα εκτελεί ολοένα και πιο εξελιγμένα μοντέλα AI.
Η OpenAI δήλωσε ότι η Microsoft επρόκειτο να είναι και ο προτιμώμενος συνεργάτης της στην εμπορία, αντί να δημιουργήσει το δικό της προϊόν. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι χορήγησε αδειοδοτήσεις σε ορισμένες από τις “προ-AGI τεχνολογίες” της. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με “κοινές αρχές δεοντολογίας και εμπιστοσύνης”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η OpenAI, που ιδρύθηκε το 2015 από τον Elon Musk και άλλους επενδυτές της Silicon Valley, επικεντρώνεται κυρίως στην τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI), η οποία θα μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε καθήκοντα είναι ικανά και για τον άνθρωπο, σε αντίθεση από τα υπάρχοντα AI που μπορούν να κάνουν μόνο αυτά στα οποία εκπαιδεύονται.
Μεταξύ των άλλων επενδυτών της OpenAI συμπεριλαμβάνονται το φιλανθρωπικό ίδρυμα του συνιδρυτή της LinkedIn Reid Hoffman και η εταιρεία Venture Capital Khosla Ventures. Στους επιχειρηματίες της Silicon Valley που ξεκίνησαν την OpenAI συμπεριλαμβάνονται ο Reid Hoffman και ο Sam Altman, συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Y Combinator.
Η startup έχει ήδη μια σειρά από επιτυχίες ορόσημα για την AI. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για AI που ξεπερνά τους καλύτερους παίκτες του κόσμου στο video game Dota 2, αλλά η εταιρεία ελπίζει ότι η τεχνολογία της θα βοηθήσει μελλοντικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και άλλες μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.
“Με τη συνένωση, της πρωτοποριακής τεχνολογίας της OpenAI με τις νέες τεχνολογίες supercomputing Azure AI, η φιλοδοξία μας είναι να εκδημοκρατίσουμε την AI, διατηρώντας πάντοτε την ασφάλεια της, ώστε να επωφεληθούν όλοι”, δήλωσε o CEO της Microsoft Satya Nadella.
Πηγή: techgrabyte.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.