Η ευρωπαϊκή πόλη που αποτελεί το ”σπίτι” των Unicorn Startups

Η ευρωπαϊκή πόλη που αποτελεί το ”σπίτι” των Unicorn Startups

1920xxjasonhawkes-0056-mr

Δεν είναι μόνο η Αμερική και η Silicon Valley που γεννούν καινοτόμες ιδέες που εξελίσσονται σε μεγάλες startups. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα η οποία αποτελεί ”σπίτι” των Unicorns της Ευρώπης (αν δε γνωρίζετε πότε μια startup ονομάζεται Unicorn, μπορεί να πατήσετε ΕΔΩ).
Συγκεκριμένα, το Λονδίνο φιλοξενεί το 1/3 των εν λόγω εταιρειών και το Ηνωμένο Βασίλειο γενικότερα παράγει τα περισσότερα Unicorns από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα (δεύτερη είναι η Γερμανία). Σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στη τρίτη θέση, πίσω από την Αμερική και την Κίνα.
Η πρώην προθυπουργός της χώρα Τερέζα Μέη, είχε δηλώσει πως η βρετανική τεχνολογική σκηνή αναπτύσσεται 1.5 φορές πιο γρήγορα από την υπόλοιπη οικονομία, συνεισφέροντας $130 δισ. κάθε χρόνο.
Βέβαια αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το Λονδίνο ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης για fintech startups που αργότερα έγιναν Unicorns, όπως η διαδικτυακές τράπεζες Revolut και Monzo.
Από την άλλη υπάρχει και η σκιά του Brexit, όπου κάποιοι υποστηρίζουν πως το φαινόμενο δε θα επηρεάσει τη startup σκηνή, ενώ άλλοι πως θα χαθούν 3.500 με 12.000 θέσεις εργασίας.  Ένα ανησυχητικό στοιχείο είναι πως η Transferwise – αξίας $1.6 δισ. – που ιδρύθηκε στο Λονδίνο από Εσθονούς επιχειρηματίες, σκοπεύει να μεταφέρει την έδρα της στην ηπειρωτική Ευρώπη μετά το Brexit.
Το σίγουρο είναι πως με ή χωρίς Brexit, το Λονδίνο δύσκολα θα χάσει τη κυριαρχία του σε αυτόν το τομέα.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.