Οι πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο

Οι πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο

20191022_020943_0000

Η Apple είναι εδώ και καιρό γνωστή ως η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο, αλλά αυτές οι μέρες είναι πια παρελθόν. Προετοιμάζοντας να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας αναγκάστηκε να αποκαλύψει τα reports της και αξιολογήθηκε εκ των υστέρων από την Moody’s ότι έχει κέρδη $111,1 δισεκατομμύρια το 2018, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της.
Στην πραγματικότητα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ισοδυναμούσαν με αυτά της Apple, της μητρικής εταιρείας Google, Alphabet και της Exxon Mobil, μαζί! Προηγουμένως, οι λογαριασμοί της Saudi Aramco παρέμειναν ως επί το πλείστον μυστικοί από τότε που η εταιρεία κρατικοποιήθηκε τη δεκαετία του 1970. Η δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο έτος αλλά τελικά προγραμματίστηκε για το 2021.
Δεδομένου ότι τα κέρδη είναι γνωστά μόνο για εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο ή εκείνες που σκοπεύουν να εισαχθούν, τα κέρδη μεγάλου αριθμού εταιρειών σε όλο τον κόσμο, ιδίως κρατικών, παραμένουν άγνωστες και δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.
Οι 7 πιο κερδοφόρες εταιρείες σύμφωνα με τη λίστα του Statista:
1. Saudi Aramco
2. Apple
3. Samsung
4. JP Morgan
5. Alphabet
6. Shell
7. Exxon Mobil

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας