Ο Έλον Μασκ έγινε πλουσιότερος κατά 2 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες

Ο Έλον Μασκ έγινε πλουσιότερος κατά 2 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες

epa06233680 CEO of Tesla, Elon Musk delivers a presentation at the International Astronautical Congress (IAC) in Adelaide, South Australia, Australia, 29 September 2017.  EPA/MORGAN SETTE  AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Με αναπάντεχα θετικό πρόσημο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Tesla. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε την Τετάρτη τα οικονομικά της αποτελέσματα και προκάλεσε έκπληξη με την κερδοφορία που παρουσίασε.
Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Tesla έκαναν άλμα 20% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, οδηγώντας τις στο πιο υψηλό σημείο από τον Φεβρουάριο. Η αύξηση της τιμής της μετοχής της έκανε μέσα σε μία μέρα τον Έλον Μασκ πλουσιότερο κατά δυο δισ. δολάρια (και τους πολέμιούς του φτωχότερους κατά συνολικά 1.4 δισ.).
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Tesla, στο γ’ τρίμηνο καταγράφηκαν:
– Προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή: 1,86 δολάρια, έναντι πρόβλεψης για απώλειες: 0,42 δολάρια.
– Έσοδα: 6,3 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 6,33 δισ. δολάρια.
Πώς κατάφερε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα η Tesla: Το Business Insider αναφέρει ότι η στρατηγική της εταιρίας δεν ήταν εσωστρεφής: Τα έσοδα για το γ΄τρίμηνο του 2019 είναι μειωμένα κατά περίπου 1 δισ. σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. “Ο Μασκ αναγκάστηκε να “σφίξει το ζωνάρι” και να χρησιμοποιήσει το πιο παλιό επιχειρηματικό κόλπο, κόβοντας δρόμο προς την κερδοφορία” αναφέρει το περιοδικό.
Κάποιοι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν πως δεν πρόκειται για “κόλπο”: “Μια εταιρεία με έσοδα 6 ή 7 δισ. κάθε τρίμηνο, με πενιχρό κέρδος που ανοίγει ολοένα την ψαλίδα του χρέους της προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ελλείψεις δεν είναι μια εταιρεία-φαινόμενο. Είναι μια σταθερή επιχείρηση, η αξία της οποίας δεν θα υπερβεί τα 50 δισ. δολάρια” αναφέρουν.
Είτε ωστόσο η Tesla εξελιχθεί σε φαινόμενο είτε όχι (σ.σ.: Η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στους επενδυτές πολλά πράγματα να περιμένουν. Κυκλοφόρησε ένα τεύχος ενημέρωσης των επενδυτών, 28 σελίδων, γεμάτο από φωτογραφίες του νέου εργοστασίου στη Σανγκάη, στο οποίο η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή) ο Μασκ μπορεί να τρίβει προς το παρόν τα χέρια του. Διατηρεί το 22% των μετοχών και αν διατηρήσει θετικό πρόσημο στα επόμενα τρίμηνα, θα καταφέρει να αυξήσει την αξία της βιομηχανίας του και τις προοπτικές της…
Υπενθυμίζεται πως η Tesla ανακοίνωσε πως προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στο πολυαναμενόμενο Model Y crossover, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2020.
 
Πηγή: news247.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας