Ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

bezos1

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο έχασε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, παραχωρώντας τη θέση τουστον ισχυρό άντρα της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.
Ο Μπέζος έχασε το «στέμμα» του, μετά τη βουτιά που κατέγραψε η μετοχή της Amazon την Πέμπτη. Οι μετοχές της εταιρείας έχασαν πάνω από 8%, στη σκιά των ανακοινώσεων για μείωση της κερδοφορίας της για πρώτη φορά από το 2017.
Ειδικότερα, για το τρίτο τρίμηνο η Amazon ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,1 δισ. δολαρίων ή 4,23 δολάρια ανά μετοχή και πωλήσεις της τάξης των 69,98 δολαρίων. Οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά, έναντι των 56,58 δισ. δολαρίων που είχαν καταγραφεί πέρυσι, ωστόσο τα κέρδη υποχώρησαν, αφού την περασμένη χρονιά είχαν διαμορφωθεί στα 5,75 δολάρια ανά μετοχή.
Στη σκιά δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών της Amazon, η τιμή της μετοχής της υποχώρησε στα 1,637 δολάρια, τιμή κατά την οποία, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αποτιμάται στα 102,8 δισ. δολάρια.
Την ίδια στιγμή, καθώς η μετοχή της Microsoft έχει καταγράψει άλμα 38% από τις αρχές του 2019, η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς εκτιμάται στα 107,5 δισ. δολάρια, ποσό που τον κατατάσσει πρώτο στην κατάταξη. Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία για τον δείκτη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Billionaire Index) θα οριστικοποιηθούν αργότερα την Παρασκευή, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Wall Street.
Να σημειωθεί εδώ ότι ο Μπέζος δεν θα έχανε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εάν δεν είχε πάρει διαζύγιο από τη Μακένζι, στην οποία μεταβιβάστηκε, τον περασμένο Ιούλιο, το ένα τέταρτο των μετοχών που κατείχαν στην Amazon όταν ήταν ζευγάρι.
Στη συνεδρίαση της Wall Street την Παρασκευή, η μετοχή της Amazon υποχωρεί πάνω από 1%, δίδοντας συνέχεια στη «βουτιά» της Πέμπτης.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας