Συμβουλές πλουσίων που η μεσαία τάξη αγνοεί

Συμβουλές πλουσίων που η μεσαία τάξη αγνοεί

simboules-plousion-pou-i-mesea-taksi-agnoei-lefta-xrima-businessreviewgreece

Ζούμε σε μια εποχή όπου η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πιο εύκολη από ποτέ. Και όμως, πολλοί άνθρωποι αγνοούν το πόσες πολύτιμες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς δωρεάν, απλά και μόνο αφιερώνοντας λίγη ώρα στο ψάξιμο.
Πολλοί επιλέγουν να αφιερώσουν τον διαδικτυακό τους χρόνο αποκλειστικά στην ψυχαγωγία και έτσι αποφεύγουν να έρθουν σε επαφή με πληροφορίες που μπορούν πραγματικά να τους δώσουν αξία και να κάνουν έστω και λίγο την ζωή τους καλύτερη.
Στο συγκεκριμένο άρθρο, συγκέντρωσα 3 συμβουλές πλουσίων που συναντά κανείς σε μεγάλη συχνότητα και που μάλιστα οι ίδιοι τονίζουν πως τους έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα στο να αποκτήσουν μεγάλη περιουσία.

Πηγή εισοδήματος: Μην βασίζεσαι ποτέ μόνο σε μία πηγή εισοδήματος. Ο μέσος άνθρωπος έχει μόνο ένα εισόδημα που συνήθως είναι η δουλειά του. Αν κάτι δεν πάει καλά και απολυθεί, τότε το εισόδημά του από 100% θα πέσει στο 0%. Από την άλλη, ο μέσος εκατομμυριούχος εκτός από την σωστή νοοτροπία, έχει 7 διαφορετικές πηγές εισοδήματος. Αυτό σημαίνει πως αν μια ροή εισοδήματος διακοπεί, θα έχει άλλες 6 εναλλακτικές που θα του δίνουν χρήματα και θα κοιμάται ήσυχος. Τέτοιες πηγές συνήθως είναι ακίνητα, χρηματιστήριο, πωλήσεις προϊόντων, επιχειρήσεις, κρυπτονομίσματα και γενικά κάθε είδους επένδυσης.
Πώς κάνεις αποταμίευση; Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να αποταμιεύσουν χρήματα επιλέγουν να βάλουν στην άκρη ένα ποσό το οποίο θα τους έχει περισσέψει στο τέλος του μήνα. Από την άλλη, όταν κάποιος πλούσιος ήθελε να αποταμιεύσει, πρώτα πλήρωνε τον εαυτό του βάζοντας το ποσό που ήθελε στην άκρη και μετά ξόδευε όσα του είχαν μείνει μετά την αποταμίευση. Φυσικά κάτι τέτοιο απαιτεί θυσίες συγκεκριμένων αγαθών τα οποία ο μέσος άνθρωπος δεν είναι πραγματικά διατεθειμένος να αφήσει (περιορισμός σε ψώνια, ποτά, βόλτες). Διάβασε 3 tips για να αποταμιεύεις περισσότερα χρήματα και μπορείς να τα εφαρμόσεις άμεσα.
Που ξοδεύεις τα χρήματά σου; Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει το εισόδημά του σε αντικείμενα που δεν χρειάζεται απαραίτητα και που μπορούν να του προσφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση.Τέτοια αντικείμενα μπορεί να είναι ένα ακριβό κινητό τηλέφωνο, μία επιπλέον τηλεόραση, μία ακριβή μάρκα ρούχων. Μακροπρόθεσμα όμως, η κατανάλωση αυτή τον αναγκάζει να ζει αποκλειστικά με την ανάγκη του μηνιαίου του μισθού και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτόν τον κύκλο. Από την άλλη, ένας πλούσιος ξοδεύει χρήματα μόνο σε κάτι που έχει την προοπτική να του φέρει χρήματα πίσω. Ξέρει πως να διαχειρίζεται τα οικονομικά του και θέτει στόχους που θα τον οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμεί.
Πώς σου φάνηκαν οι 3 συμβουλές; Έχεις κάνει κάποια από τις παραπάνω; Ενημέρωσέ μας στα social media του BR: Instagram, Facebook, Twitter
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.