Η σημαντικότερη δουλειά του CEO μιας Startup και πως διεκπεραιώνεται

Η σημαντικότερη δουλειά του CEO μιας Startup και πως διεκπεραιώνεται

businessman-standing-in-office-looking-out-picture-id150220735__1024×768_

Η δουλειά είναι δυναμική και ο Διευθύνων Σύμβουλος πρέπει να αναλαμβάνει διάφορους ρόλους – από την πρόσληψη ενός μεγάλου ταλέντου, μια πτήση για να κλείσει συμφωνία με ένα μεγάλο πελάτη, ως το συντονισμό της στρατηγικής με την εκτελεστική ομάδα. Μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο σύνολο ρόλων, υπάρχει κάτι που παραμένει σταθερό.
Μια από τις βασικές αρμοδιότητες ενός διευθύνοντος συμβούλου είναι να εισάγει ενέργεια στην εταιρεία. Τα σκαμπανεβάσματα των startup εταιρειών τους βαραίνουν όλους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος πρέπει να τους βοηθήσει όλους να παραμείνουν θετικοί και να διαχειριστούν τα προβλήματα που εμφανίζονται.
Επομένως, αν είσαι CEO, η παραγωγή ενέργειας στην εταιρεία σου είναι η κύρια ευθύνη σου. Παρακάτω, ακολουθούν μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις την ομάδα σου:
1. Διαχειρίσου τη δική σου διάθεση
Ως ηγέτη σε παρακολουθούν συνεχώς. Η διάθεσή σου είναι ορατή και μεταδοτική στους υπαλλήλους σου και συχνά συζητούν μεταξύ τους και προσπαθούν να ερμηνεύσουν τι μπορεί να σημαίνει. Αν δείχνεις πολύ σοβαρός, μπορεί να πιστεύουν ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να έμεινες ξύπνιος όλη τη νύχτα επειδή ήταν άρρωστο το παιδί σου ή ότι αισθάνεσαι άσχημα που έχασες την πρωινή σου προπόνηση. Για αυτό πρέπει να διαχειριστείς τη διάθεσή σου τόσο για δικό σου καλό όσο και για χάρη της επιχείρησής σου.
2. Αφιέρωσε χρόνο για να αναπτύξεις προσωπική σύνδεση με την ομάδα σου
Η προσωπική σύνδεση ενεργοποιεί τους ανθρώπους σου. Είναι αδύνατο να ξοδέψεις όλο τον χρόνο σου για αυτό, αλλά όταν το σχεδιάζεις μπορείς να αυξήσεις την υποστήριξη σου. Λίγος χρόνος τη μέρα αρκεί για να έρθεις σε επαφή με κάποιο υπάλληλο ξεχωριστά.
3. Μοιράσου τον εαυτό σου και το όραμα σου
Ακούγεται κλισέ αλλά ισχύει για έναν λόγο: οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν σε σένα και στο όραμά σου. Όταν το μοιράζεσαι μαζί τους, αυτό τους ενεργοποιεί. Όταν δεν το κάνεις χάνεις μια ευκαιρία να ενεργοποιήσεις το περιβάλλον σου.
Πηγή: INC

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.