Ο Elon Musk κάνει αυτή την απλή ερώτηση για να καταλάβει αν ο υποψήφιος εργαζόμενος λέει ψέματα

Ο Elon Musk κάνει αυτή την απλή ερώτηση για να καταλάβει αν ο υποψήφιος εργαζόμενος λέει ψέματα

Elon_Musk_speaking

Η ειλικρίνεια μπορεί να είναι η καλύτερη τακτική, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους αιτούντες για εργασία να παραποιήσουν την αλήθεια. Σύμφωνα με τον Ron Friedman, έναν βραβευμένο κοινωνικό ψυχολόγο και συγγραφέα του ”The Best Place to Work” , ένα επιβλητικό 81% των ανθρώπων λένε ψέμματα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.
Αυτή είναι μια πιθανή αιτία γιατί ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla, Elon Musk κάνει αυτή την απλή ερώτηση στις συνεντεύξεις για να διαπιστώσει αν ένας υποψήφιος μπλοφάρει: Ποια ήταν τα πιο δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίσατε και πώς τα λύσατε;
Μιλώντας στο World Government Summit στο Ντουμπάι, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι αυτό το ”πολύ σημαντικό” ερώτημα αποκαλύπτει το ρόλο που είχε ένας υποψήφιος σε ένα έργο ή μια εταιρεία. Από αυτή την ερώτηση, ο Musk ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταλάβει αν ο υποψήφιος ήταν πραγματικά εκείνος που πήρε την ευθύνη και βρήκε λύσεις σε ένα πρόβλημα ή αν απλά ήταν μέλος σε μια ομάδα που το έπραξε.
″Οι άνθρωποι που έλυσαν πραγματικά το πρόβλημα, ξέρουν ακριβώς πώς το έλυσαν. Ξέρουν τις μικρές λεπτομέρειες”, εξήγησε ο Musk. Αυτοί οι υποψήφιοι είναι σε θέση να μιλήσουν σε βάθος για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και τις στρατηγικές που χρησιμοποίησαν. Όπως εξήγησε ο Musk, οι εξαιρετικοί υποψήφιοι μπορούν να απαντήσουν αυτή την ερώτηση σε ”πολλαπλά επίπεδα”.
Αντίθετα, εκείνοι που προσποιούνται ότι οι ίδιοι έλυσαν τα προβλήματα μπορούν “να φτάσουν σε ένα επίπεδο και στη συνέχεια να κολλήσουν”, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος. Όταν οι υποψήφιοι δεν μπορούν να μιλήσουν εκτενώς, ξέρει ότι δεν ήταν πραγματικά αυτοί που αντιμετώπισαν την πρόκληση. ″Όποιος αγωνίζεται σκληρά με ένα πρόβλημα δεν το ξεχνά ποτέ”, έχει πει ο Musk.
Ως υποψήφιος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν θα εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις που αναφέρονται σε μια περιγραφή θέσης εργασίας – και αυτό είναι εντάξει, σύμφωνα με τον expert interview coach, Barry Drexler.
Να είστε ειλικρινείς για τις αδυναμίες σας αλλά δώστε στις απαντήσεις σας μια θετική αύρα. Εάν ένας εργοδότης ζητήσει μια ικανότητα που σας λείπει, εξηγήστε τι γνωρίζετε για αυτή, δώστε παραδείγματα παρόμοιων δεξιοτήτων που κατέχετε και εκφράστε την προθυμία να μάθετε, συμβουλεύει ο Drexler. Πάντα να είστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς όταν συζητάτε τομείς στους οποίους δεν είστε εξ ολοκλήρου εξειδικευμένοι.
Πηγή: cnbc.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.