Γουόρεν Μπάφετ: Έχει 128 δισ. δολάρια σε μετρητά και κανείς δεν ξέρει γιατί

Γουόρεν Μπάφετ: Έχει 128 δισ. δολάρια σε μετρητά και κανείς δεν ξέρει γιατί

warren_buffett

Στα 128 δισ. δολάρια εκτιμάται το ποσό που διαθέτει σε μετρητά ο Γουόρεν Μπάφετ και οι αναλυτές δεν μπορούν να… καταλάβουν γιατί δεν τα ξοδεύει.
Σύμφωνα με το CNBC, τα έσοδα της Berkshire Hathaway ανακοινώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και η Wall Street στέκεται σε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τη μεγάλη ρευστότητα που διατηρεί η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ.
Συγκεκριμένα, κατά το γ΄τρίμηνο του 2019, η ρευστότητα της εταιρείας υπολογίζεται στο ποσό «ρεκόρ» των 128,2 δισ. δολαρίων και η απροθυμία της να τα… ξοδέψει δημιουργεί ερωτηματικά στους αναλυτές, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων από τα 122,4 δισ. δολάρια, του προηγούμενου τριμήνου.
Χωρίς ξεκάθαρη απάντηση στο «γιατί» η Berkshire συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα μετρητών, οι αναλυτές αναρωτιούνται γιατί δεν αγοράζει μετοχές, αν και όπως αναφέρεται ο Γουόρεν Μπάφετ έχει δείξει πως αποφεύγει να εξαγοράσει μεγάλα ποσοστά μετοχών της Berkshire Hathaway που κυκλοφορούν στην αγορά.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αποφεύγει τις μετοχές γενικότερα, τα τελευταία χρόνια – και ακόμα περισσότερο τους τελευταίουν μήνες – έχει δείξει ενδιαφέρον για μετοχές της Apple, της Bank of America, της Coca-Cola, της Wells Fargo, της American Express και της Kraft Heinz.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας