Τέλος στα likes βάζει το Instagram

Τέλος στα likes βάζει το Instagram

instagram-mobile-iphone-logos1-ss-1920

Το Instagram πήρε τη μεγάλη απόφαση να διακόψει τη δημόσια προβολή των likes στις αναρτήσεις των χρηστών στις ΗΠΑ από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πλατφόρμας, Adam Mosseri, «η ιδέα αυτή ήρθε με σκοπό να αποσυμφορήσει το Instagram και να σταματήσει να το κάνει σαν να μοιάζει με ένα ανταγωνιστικό μέσο».
Νωρίτερα φέτος το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει τα πλάνα του να σταματήσει την δημόσια προβολή των likes στις αναρτήσεις των χρηστών. Πλέον μόνο όσοι έχουν ανεβάσει κάποια εικόνα θα μπορούν να δουν τον αριθμό των φίλων τους που πάτησαν το like.
Το Facebook είχε επίσης δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι αναμένεται να κάνει την ίδια ενέργεια, ξεκινώντας την πιλοτικά από την Αυστραλία. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Instagram είχε δηλώσει ότι αυτή η κίνηση διερευνάται εδώ και χρόνια, και στόχο έχει να σταματήσει το κυνήγι των likes από τους χρήστες, αρκετοί από τους οποίους επηρεάζονται αρνητικά από αυτή τη λειτουργία.
Η λεγόμενη «βιομηχανία των likes» έχει γεννήσει έναν μεγάλο αριθμό influencers, δηλαδή χρηστών οι οποίοι χρησιμοποιούν την αναγνωρισιμότητά τους μέσω των likes για να αμείβονται από πολλές επιχειρήσεις που διαφημίζουν μέσω αυτών τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Σε ερώτημα εάν το Instagram πάρει πίσω την απόφαση σε περίπτωση που η πλατφόρμα χρησιμοποιείται πλέον λιγότερο από ό,τι σήμερα, ο Mosseri δήλωσε ότι αυτό είναι οριστικό. «Για το καλό των ανθρώπων είμαστε αποφασισμένοι να λαμβάνουμε ακόμη και αποφάσεις οι οποίες μπορεί να κάνουν κακό σε επιχειρηματικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: fortunegreece.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει