Αυτή είναι η συμβουλή που επηρέασε τον CEO της Microsoft, Satya Nadella

Αυτή είναι η συμβουλή που επηρέασε τον CEO της Microsoft, Satya Nadella

nadella

Ο 52χρονος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, έχει αποδείξει ότι είναι ένας τρομερός ηγέτης, οδηγώντας την εταιρεία σε κεφαλαιοποίηση από τις αγορές ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που πήρε το τιμόνι της, πριν πέντε χρόνια.
Αλλά όταν ήταν 30άρης έλαβε κάποια συμβουλή από τον Doug Burgum, τον σημερινό κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα, ο οποίος δήλωσε ότι τον βοήθησε στο να γίνει ο επιχειρηματίας που είναι σήμερα.
″(Ο Burgum) είπε, κοίταξε, θα πας να δουλέψεις στη Microsoft περισσότερο χρόνο από ό, τι πρόκειται να περάσεις ακόμη και με τα παιδιά σου”, όπως είπε ο Nadella σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ τον Οκτώβριο ″Είπα wow, αυτό ακούγεται αρκετά σκληρό”, πρόσθεσε ο Nadella.
Υπάρχει κάποια αλήθεια στη δήλωση του Burgum. Δεδομένου ότι η δουλειά καταλαμβάνει τόσο πολύ χρόνο από τη ζωή μας, ο Nadella, όπως είπε, συνειδητοποίησε ότι είναι σημαντικό να σκεφτούμε ένα βαθύτερο νόημα για να δουλέψουμε – κάτι που να είναι κάτι περισσότερο από μια συναλλαγή.
Για τον Nadella, αυτό έρχεται σε σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται. ″Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς τους ανθρώπους που έχω καθοδηγήσει και συνεχίζουν να κάνουν σπουδαία πράγματα”.
Η συμβουλή του κυβερνήτη Burgum, να βρει νόημα στην δουλειά, έκανε επίσης το Nadella να σκεφτεί το σκοπό του στη Microsoft, όπως είπε σε μια συνέντευξη το 2018 στο CNBC .
Τον ανάγκασε να αναρωτηθεί: “Γιατί είμαι στη Microsoft; Τι είναι αυτό που μου δίνει ενέργεια στη Microsoft, μέρα και μέρα; ”  Όπως είπε το κίνητρο ήρθε από το να είναι σε θέση να συνδέσει τα πάθη του με την εργασία και να δει το αντίκτυπο του στον κόσμο. ″Αυτά που με καθορίζουν, πιστεύω, είναι η περιέργεια, η αγάπη για τις ιδέες και η δυνατότητα να έχουν αντίκτυπο στον κόσμο».
Πηγή: cnbc

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.