Instagram – Σχεδιάζει να κόψει τα like από τις αναρτήσεις, για το καλό μας

Instagram – Σχεδιάζει να κόψει τα like από τις αναρτήσεις, για το καλό μας

gynakeio-xeri-kinito-instagram

Το Instagram εξετάζει τον αποκλεισμό των like από τις αναρτήσεις των χρηστών.
«Την προσοχή σας! Πραγματοποιούμε δοκιμές ώστε να κρύψουμε τα like στο Instagram σε μια σειρά από χώρες αυτή την χρονιά. Επεκτείνουμε αυτές τις δοκιμές, περιλαμβάνοντας έναν μικρό αριθμό ανθρώπων στις ΗΠΑ από την ερχόμενη εβδομάδα. Ανυπομονούμε για την ανταπόκριση». Με αυτό το μήνυμα, ο νο. 1 του Instagram, Άνταμ Μόσερι, ανακοίνωνε πως οι δοκιμές απόκρυψης του Instagram επεκτείνεται από την εβδομάδα αυτή και στην Αμερική.
Η είδηση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς το θέμα έχει πέσει στην πλατφόρμα της συζήτησης από το καλοκαίρι, όταν το Instagram ξεκίνησε δοκιμές σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Νέα Ζηλανδία. Όπως και στις προαναφερθείσες χώρες, η δοκιμή θα αφορά σε περιορισμένο αριθμό λογαριασμών, με τους χρήστες να επιλέγονται με τυχαίο τρόπο.
Τι σημαίνει η απόκρυψη των Like στο Instagram
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο στόχος είναι σε κάθε μία από τις δεκάδες εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram να μην εμφανίζεται το πλήθος των ανθρώπων που έχουν κάνει Like.
Το πλήθος των Like θα είναι διαθέσιμο για τον κάτοχο του λογαριασμού και μόνο για εκείνον, ενώ οι ακόλουθοί του και άλλοι χρήστες του Instagram δεν θα μπορούν να δουν πόσα Like έχει η κάθε ανάρτηση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram, που ανήκει στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Facebook, εκείνο που απασχολεί τους υπεύθυνους των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης είναι να «αποσυμπιέσουν» την εμπειρία του διαμοιρασμού εικόνων στο διαδίκτυο.
Φαίνεται πως η αποδοχή που έχει η δραστηριότητα ενός χρήστη στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί πίεση για περισσότερα Like, αλλά και άμεση σύγκριση με άλλους λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν μεγαλύτερη απήχηση.
Οι αντιδράσεις στην προσπάθεια του Instagram
Διαθέτοντας 151 εκατομμύρια ακολούθους και στηρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την προβολή της στο Instagram, η Κιμ Καρντάσιαν αναφέρθηκε στο θέμα, σε εμφάνισή της στη Νέα Υόρκη λέγοντας: «Σε ό, τι αφορά την ψυχική υγεία, νομίζω πως η αφαίρεση των Like […] θα είχε πολύ θετικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους». Η τηλεπερσόνα εξήγησε πάντως πως έχει δει πολλούς ανθρώπους να έχουν εμμονή με τα σχόλια, κάτι που βρίσκει ιδιαίτερα ανθυγιεινό.
«Νιώθω πως στην αρχή όλα ήταν διασκεδαστικά, να παίρνουν Like» αναφέρει η ράπερ Cardi B σε ανάρτησή της για το θέμα και τονίζει και εκείνη με τη σειρά της, πως κατά την άποψή της, το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο κόσμος μπορούσε να σχολιάσει και να κάνει like σε σχόλια, τα οποία πολλές φορές είχαν αρνητικό περιεχόμενο. «Αν κάτι επηρεάζει το Instagram είναι ο τρόπος που τα σχόλια εξελίσσονται σε αυτό. Τα σχόλια επηρεάζουν περισσότερο από ό, τι τα Like» είπε, παρότι δεν εμφανίστηκε αρνητική στην προοπτική να εξαλειφθούν τα Like από το Instagram.
Θα γίνει η απόκρυψη των Like μόνιμη στο Instagram
Οι υπεύθυνοι του Instagram δεν διευκρίνισαν αν ο στόχος είναι να κρύψουν τα Like μόνιμα και σε όλους τους χρήστες. Προφανώς, οι δοκιμές τους έχουν στόχο να καταγράψουν αντιδράσεις και να δουν κατά πόσο μια τέτοια κίνηση θα έφερνε δυσφορία στους χρήστες.
 
Πηγή: iefimerida.gr 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας