Άνοιξε το Οrbit, το νέο «σπίτι» της Beat στην Αθήνα!

Άνοιξε το Οrbit, το νέο «σπίτι» της Beat στην Αθήνα!

orbit

Το νέο της κέντρο έρευνας και καινοτομίας που θα στεγαστεί στο κτήριο γραφείων «The Orbit» εγκαινίασε ανεπίσημα η Beat, με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Νίκο Δρανδάκη, να ανακοινώνει μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι οι πρώτες ομάδες ξεκίνησαν να μετακομίζουν στο κτήριο.
Το κτήριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 42.000 τμ βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την Πανόρμου και ανήκει στη Noval Properties εταιρεία ακινήτων του ομίλου Βιοχάλκο. Ο σχεδιασμός του έγινε από την εταιρεία LC Architects και η κατασκευή από την Τέρνα.
Στο Orbit, το οποίο θα σηματοδοτήσει επίσης την έναρξη μιας νέας εποχής για την Αθήνα, θα στεγαστεί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης καινοτομίας της Beat, με στόχο αυτή να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Ευρώπη.
Εντός του Orbit οι μισοί από τους 700 υπαλλήλους που έχει σήμερα, θα αναπτύσσουν νέες εφαρμογές με τεχνολογίες Machine Learning και Τεχνητή Νοημοσύνη. Μάλιστα η Beat σχεδιάζει να λειτουργήσει και ένα νέο enginnering hub στο Άμστερνταμ.
Δείτε αναλυτικά όσα έγραψε ο Νίκος Δρανδάκης στο Facebook:

Δύο φωτογραφίες, οκτώ πυκνά χρόνια
Αριστερά, εγώ μπροστά στο μικρό δωματιάκι – γραφείο της οδού Ομήρου, εκεί που γεννήθηκε το Taxibeat το 2011. Χώρος για 2-3 άτομα ίσα-ίσα, εγώ με τον Νίκο στο δωμάτιο, ο Κωστής και ο Μιχάλης απ’ το σπίτι. 80 οδηγοί ενεργοί την πρώτη μέρα, χαρές την άλλη μέρα για τις πρώτες δώδεκα διαδρομές. Τα έξοδα να τρέχουν βασανιστικά και τα λεφτά τελειώνουν οσονούπω.
Δεξιά το The Orbit, το νέο σπίτι της Beat. Οι πρώτες ομάδες μας ξεκίνησαν να μπαίνουν σήμερα. Είμαστε ένα αρκετά μεγάλο και διαφορετικό μέρος πλέον. Πάνω από 700 εργαζόμενοι συνολικά, και οι μισοί από αυτούς θα εργάζονται από το Orbit. Το Beat είναι διαθέσιμο και λειτουργεί σε 22 πόλεις σε όλη τη Ν. Αμερική (χωρίς την Ελλάδα πλέον την οποία δεν διαχειριζόμαστε), εξυπηρετεί σχεδόν ένα εκατομμύριο διαδρομές κάθε μέρα που περνάει(!), με εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ ετήσια καθαρά έσοδα.
Είμαστε ένα μέρος διαφορετικό σε πολλά, αλλά ίδιο σε ορμητικότητα και όραμα. Το αποτύπωμα που αφήνουμε στον παγκόσμιο κλάδο των αστικών μεταφορών είναι πολύ ισχυρό και δείχνουμε πόσα μπορεί να καταφέρει ένας οργανισμός με έδρα την Ελλάδα. Οι άνθρωποι που μπαίνουν από σήμερα σταδιακά στο Orbit είναι το αποτέλεσμα μιας κουλτούρας αριστείας και αποτελεσματικότητας. Συνεχίζουμε να φέρνουμε τους καλύτερους και από το εξωτερικό σε μια προσπάθεια αναστροφής του brain drain (αλλά και γιατί χρειαζόμαστε τις πλούσιες εμπειρίες τους).
Η είσοδος μας στο Orbit είναι ταυτόχρονα το επιστέγασμα αυτής της πορείας, και το εφαλτήριο για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Στόχος είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια. Όλα δείχνουν ότι πάμε με ταχύτητα προς τα εκεί.
Το Orbit δεν είναι ακόμα έτοιμο 100%, αλλά ήμασταν βιαστικοί και θέλαμε να μπούμε. Όταν ολοκληρωθεί, πιστεύω ότι θα είναι το πιο φωτογραφημένο κτίριο της σύγχρονης Αθήνας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό νέο κτίριο που πιστεύω ότι θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για την Αθήνα, την πορεία προς μια καλύτερη και πιο δημιουργική πόλη. Εκεί θα στεγάσουμε το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης καινοτομίας της Beat, αυτήν που θα συνεχίσουμε να εξάγουμε σε όλο τον κόσμο.
Το κτίριο είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έκαναν δύο φιλόδοξοι, τρομερά ταλαντούχοι αρχιτέκτονες, η Natassa Lianou και ο Ermis Chalvatzis (Lianou – Chalvatzis Architects) τους οποίους θεωρώ φίλους μου και θέλω να ευχαριστήσω για την 4ετή προσπάθεια που κάναμε μαζί για το νέο σπίτι της Beat, μέχρι να φτάσουμε εδώ. Εκτός από την αρχιτεκτονική του κτιρίου επιμελήθηκαν και τη διακόσμηση των γραφείων μας, τα οποία είναι παγκόσμιας κλάσης σε αισθητική και λειτουργικότητα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην Noval Properties που αποφάσισε να ολοκληρώσει την κατασκευή του κτιρίου και να μας φιλοξενήσει, καθώς και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας που έκαναν σπουδαία δουλειά για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο: την Terna S.A GEK Group Κατασκευαστική, την εταιρεία Focal για το project management, τη Wizitsolutions στη δικτύωση και την LDK για τα Ηλεκτρομηχανολογικά (Η/Μ).

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας