TEDxChania “NOEMA” 2019

TEDxChania “NOEMA” 2019

TEDxChania 1600x900@300x

Είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε πέντε χρονών. Και η τελευταία. Κι έτσι είπαμε να το γιορτάσουμε με μία διοργάνωση πιο προσωπική, πιο άμεση.
Φέτος το TEDxChania θα είναι γιορτή, με 15 φανταστικούς ομιλητές, 3 συγκλονιστικά performances και 6 εξαιρετικά workshops. Ο τελικός αποδέκτης είσαι πάντα εσύ: μόνο εσύ έχεις συλλέξει αυτή την ανεπανάληπτη παλέτα βιωμάτων, συνηθειών, φόβων, ταλέντων και προθέσεων. Κι έτσι φέτος, όσα θα ακουστούν θα έχουν διαφορετική αξία, πολλαπλάσια. Γιατί θα τα ακούσεις εσύ, κι έτσι θα αποκτήσουν μία σημασία που αποκλείεται να είχαν ποτέ, αν εσύ δεν τα άκουγες.
Το TEDxChania φέτος γίνεται πέντε χρονών λοιπόν. Όσο ένα μικρό παιδί που αρχίζει να αποκτά αντίληψη του κόσμου, που όλο κάνει ερωτήσεις γι’ αυτά που δεν ξέρει κι όλο εξερευνά αυτά που το ενθουσιάζουν.
Μαζί με το TEDxChania μεγαλώνουμε κι εμείς, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τον κόσμο γύρω μας. Ψάχνουμε το νόημα της ζωής, της δημιουργίας, το νόημα της ίδιας μας της ύπαρξης.
Πολλοί είναι αυτοί που το εντοπίζουν στην δημιουργία, κι έτσι γεννιούνται ιδέες που αφορούν στην τέχνη. Γι’ άλλον το νόημα βρίσκεται στη διαρκή εξέλιξη κι έτσι αφοσιώνεται στην έρευνα και την επιστήμη. Για ‘σένα μπορεί να βρίσκεται στην καινοτομία κι έτσι να σε ιντριγκάρει το επιχειρείν. Και για ‘μενα; Για ‘μενα το νόημα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Οι δυνατότητές του. Οι σχέσεις του με το περιβάλλον του και με τον εαυτό του.
Το νόημα είναι πάντα ένα και μοναδικό για τον καθένα, ωστόσο πάντα μεταβάλλεται. Κάθε νέα πληροφορία αναιρεί, προσθέτει, μετατρέπει το νόημα, αλλά κι εμάς τους ίδιους.
Το TEDxChania φέτος γίνεται για ‘σένα. Οτιδήποτε σε καθορίζει, θα επηρεάσει την ερμηνεία που θα δώσεις σε καθετί που θα δεις, θα ακούσεις και θα αισθανθείς.
Το TEDxChania φέτος γίνεται προσωπικό. Σου κλείνει το μάτι. Σου κάνει νόημα.
Στις 23 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Για προπώληση εισιτηρίων πατήστε ΕΔΩ
Πληροφορίες για το event μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο promo video μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ
 
Πηγή: Δελτίο Τύπου

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας