Η επιτυχία των δισεκατομμυριούχων βασίζεται σε αυτά τα 3 χαρακτηριστικά

Η επιτυχία των δισεκατομμυριούχων βασίζεται σε αυτά τα 3 χαρακτηριστικά

20191115143741-bill-gates-warren-buffett

Η νοημοσύνη δεν είναι κάτι που καθιστά τους δισεκατομμυριούχους επιτυχημένους, σύμφωνα με νέα έκθεση της επενδυτικής τράπεζας UBS και της PricewaterhouseCoopers.
Είναι “η όρεξη των δισεκατομμυριούχων για έξυπνη ανάληψη κινδύνων, η επιχειρηματική εστίαση και η αποφασιστικότητα” που τους βοηθούν να οικοδομήσουν και να διατηρήσουν τον πλούτο τους, σύμφωνα με την έκθεση Billionaires Report 2019.
Αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα δημιουργούν αυτό που η UBS και η PwC αποκαλούν “billionaire effect”: Οι εταιρείες που διαχειρίζονται δισεκατομμυριούχοι εκτελούν δύο φορές το υπόλοιπο της αγοράς.
Οι εταιρείες που διαχειρίζονται δισεκατομμυριούχους είχαν απόδοση 17,8% από το 2003 έως το 2018. Αυτό συγκρίνεται με την απόδοση 9,1% του δείκτη MSCI AC World κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι εταιρείες δισεκατομμυριούχων ήταν επίσης σταθερά πιο κερδοφόρες και είχαν καλύτερη απόδοση τα έξι πρωτα χρόνια από την αρχική δημόσια προσφορά, σύμφωνα με τη μελέτη.
Η έκθεση αναφέρει τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν στην επιτυχία τους: Ξέρουν πώς να παίρνουν έξυπνα ρίσκα, εστιάζουν με πάθος στις επιχειρήσεις τους, γεγονός που τους επιτρέπει να δουν ευκαιρίες που έχουν χάσει άλλοι και σκέφτονται πιο μακροπρόθεσμα από τους λιγότερο πλούσιους CEOs.
Πολλές μελέτες και βιβλία έχουν επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δισεκατομμυριούχοι σκέφτονται διαφορετικά από την πλειοψηφία του πληθυσμού.
Ένα review των τεστ προσωπικότητας 43 ατόμων με καθαρή αξία άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων, από τον γερμανό ερευνητή Rainer Zitelmann, διαπίστωσε ότι οι εξαιρετικά πλούσιοι επιχειρηματίες τείνουν να έχουν υψηλή αντοχή στην απογοήτευση και να είναι πιο λεπτομερείς από τον γενικό πληθυσμό.
“Για να συνοψίσουμε, μπορείτε να πείτε ότι οι πλούσιοι άνθρωποι είναι λιγότερο νευρωτικοί και λιγότερο ευχάριστοι, αλλά έχουν υψηλότερο βαθμό συνείδησης, είναι πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και πιο εξωστρεφής από τον πληθυσμό στο σύνολό τους”, δήλωσε ο Zitelmann.
Πηγή: entrepreneur

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.