Σημαντική κίνηση-έκπληξη από την EasyJet που “αλλάζει το κλίμα” και διδάσκει κοινωνική ευθύνη!

Σημαντική κίνηση-έκπληξη από την EasyJet που “αλλάζει το κλίμα” και διδάσκει κοινωνική ευθύνη!

easyjet_resize_md

H χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία EasyJet θα καταστεί η πρώτη αεροπορική εταιρεία, που θα αντισταθμίζει τις εκπομπές ρύπων από το σύνολο των πτήσεών της, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών φαίνεται έτοιμος να ανταποκριθεί στις φωνές, οι οποίες ζητούν άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Δεν λέμε ότι είναι η τέλεια λύση. Γνωρίζουμε ότι είναι προσωρινό βήμα πριν έρθουν στο παιχνίδι οι νέες τεχνολογίες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Johan Lundgren στην τηλεόραση του Bloomberg. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι απολύτως σε ευθυγράμμιση με αυτό, που θέλουν οι πελάτες μας να κάνουμε» συμπλήρωσε.
Η αεροπορική εταιρεία θα δαπανήσει περίπου 25 εκ. στερλίνες σε project που φύτευσης δέντρων ή προστασίας από την αποψίλωση, με στόχο να αποσύρει από την ατμόσφαιρα ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα ίσες με εκείνες που εκπέμπει ο στόλος της.
Σε απάντηση των αμφιβολιών για την αποτελεσματικότητα τέτοιων κινήσεων, σημείωσε πως η εταιρεία θα δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία.
Παράλληλα η εταιρεία έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την Aribus για κοινό πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης υβριδικών και ηλεκτρικών αεροσκαφών.
Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας