Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες για γυναίκες επιχειρηματίες

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες για γυναίκες επιχειρηματίες

woman_entrepreneur

Σημαντικές αλλαγές παρατηρούνται σε έκθεση της Mastercard, αναφορικά με τις χώρες που διαθέτουν τις καλύτερες συνθήκες για να δραστηριοποιηθούν οι γυναίκες επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως αναφέρει το CNBC, οι ΗΠΑ πέρασαν τη Νέα Ζηλανδία και κατέκτησαν την πρώτη θέση.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση της Mastercard «Index of Women Entrepreneurs 2019», η οποία κυκλοφόρησε την Τετάρτη, παρουσιάζονται οι χώρες που είναι ιδανικές για τις γυναίκες επιχειρηματίες και βαθμολογούνται σε μία κλίμακα 100 πόντων.
Η μελέτη, η οποία αντλείται από δημόσια στοιχεία φορέων όπως η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, η UNESCO και η Παγκόσμια Παρακολούθηση Επιχειρηματικότητας, διαπίστωσαν ότι οι ΗΠΑ κατατάσσονται σε μεγαλύτερο βαθμό σε συνολικά τρία βασικά τμήματα που θεωρούνται ευνοϊκά για την επιχειρηματικότητα των γυναικών.
Αυτά ήταν: α) τα αποτελέσματα της προόδου των γυναικών, όπως η συμμετοχή του γυναικείου εργατικού δυναμικού, β) Πρόσβαση στη γνώση και την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εξασφάλισης χρηματοδότησης και γ) την υποστήριξη των επιχειρηματικών παραγόντων, όπως η πολιτισμική αντίληψη για τις γυναίκες επιχειρηματίες.
Οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης:
1. ΗΠΑ
2. Νέα Ζηλανδία
3. Καναδάς
4. Ισραήλ
5. Ιρλανδία
6. Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας)
7. Ελβετία
8. Σιγκαπούρη
9. Ηνωμένο Βασίλειο
10.Πολωνία

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.