Cyber Monday: Πότε πέφτει και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Cyber Monday: Πότε πέφτει και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

cyber_monday

Μπορεί οι καταναλωτές και επιχειρήσεις να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη Black Friday, στις 29 Νοεμβρίου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα, στις 2 Δεκεμβρίου ακολουθεί άλλη μια ευκαιρία για προσφορές, η Cyber Μonday.
Η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών και ακολουθεί τη Black Friday. Η διαφορά της με την Black Friday είναι ότι οι προσφορές αφορούν σε ηλεκτρονικές αγορές και όχι σε αγορές από φυσικά καταστήματα.
Συνήθως η Cyber Monday αρχίζει στις 12 τα ξημερώματα της Δευτέρας ωστόσο κάποια online καταστήματα ξεκινούν τις προσφορές από το απόγευμα της Κυριακής. Επίσης τα τελευταία χρόνια οι προσφορές παρατείνονται έως και μια εβδομάδα «δημιουργώντας» ουσιαστικά τη Cyber Week.
Στη χώρα μας η Cyber Monday, δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η Black Friday, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, αρκετά οnline καταστήματα προχωρούν σε προσφορές τη συγκεκριμένη μέρα, είτε παρατείνουν τις προσφορές τους από την Παρασκευή που προηγήθηκε.
Στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες ωστόσο, οι καταναλωτές περιμένουν τη Cyber Monday για να αγοράσουν σε καλύτερες τιμές, συγκεκριμένα προϊόντα, όπως γκάτζετ, παιχνίδια τεχνολογίας και ηλεκτρονικές συσκευές, στα οποία έχουν διαπιστώσει τα προηγούμενα χρόνια ότι γίνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις.
Κάποιοι υποστηρίζουν επίσης πως η Cyber Monday προσφέρεται για αγορές προϊόντων παλαιότερης τεχνολογίας ή ακόμη και μεταχειρισμένων.
«Συγκρίνοντας τις δύο ημέρες του τελευταίου έτους, διαπιστώνουμε ότι οι καταναλωτές προτίμησαν τις διαδικτυακές αγορές» σημειώνει στο Business Insider ο Ted Donath, αντιπρόεδρος επικοινωνίας του προγράμματος Ηoney. Σύμφωνα με σχετική έρευνα μάλιστα η μέση εξοικονόμηση (ανά χρήστη, ανά αγορά) έφτασε πέρυσι στις ΗΠΑ τη Cyber Monday το 21% ενώ τη Black Friday, το 18,5%.
Πηγή: Insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας