Jayson Tatum: Γιατί ο αστέρας του NBA αποταμιεύει το 100% του μισθού του αξίας $7,8 εκ.

Jayson Tatum: Γιατί ο αστέρας του NBA αποταμιεύει το 100% του μισθού του αξίας $7,8 εκ.

Taytum

Μετά από μια σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ με το Πανεπιστήμιο Duke, ο Jayson Tatum έκανε δήλωση για το NBA Draft του 2017, όταν ήταν μόλις 19 ετών. Ο έφηβος επιλέχθηκε στο 3 από τους Boston Celtics και υπέγραψε μια προσοδοφόρα σύμβαση: 30,1 εκατομμύρια δολάρια, που θα διανεμηθεί σε τέσσερα χρόνια. Αυτή τη σεζόν, ο Tatum θα κερδίσει βασικό μισθό 7,83 εκατομμυρίων δολαρίων – και κάθε δεκάρα θα πάει κατευθείαν στην τράπεζα.
″Όλα τα χρήματα που έβγαλα από τους Celtics, το έβαλα σε λογαριασμό αποταμίευσης”, είπε στον Maverick Carter. Μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει ούτε μια δεκάρα των χρημάτων του από το ΝΒΑ και ζει με τα χρήματα από τις χορηγίες που έχει υπογράψει και περιλαμβάνουν τις Gatorade, Imo’s Pizza και Honey Dew Donuts.
″Όταν πήρα τον ατζέντη μου, του είπα ότι θέλω να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου”, δήλωσε ο Tatum στο Boston Globe . ″Αυτή τη στιγμή είμαι νέος, οπότε προσπαθώ να κάνω τα πάντα όσο το δυνατόν περισσότερο. Το αύριο δεν είναι βέβαιο, δεν θα υποσχεθεί το επόμενο συμβόλαιο. Nα θέλετε να εξοικονομήσετε όλα τα χρήματα που μπορείτε. ”
Ο Tatum, που τώρα είναι 21 ετών, δεν μεγάλωσε με χρήματα. Ο ίδιος και η μητέρα του έζησαν ”check to check”, είπε στον Carter, ”αλλά καθώς μεγάλωσα και άρχισα να καταλαβαίνω ότι το NBA γίνεται πραγματικότητα, εκείνη άρχισε να μου μιλάει για τη σημασία της εξισορρόπησης όλων αυτών των χρημάτων.” Σήμερα, τον βοηθάει ενεργώντας ως οικονομικός και επιχειρηματικός του σύμβουλος.
Ενώ είναι προσεκτικός με τα χρήματά του, όπως λέει και ο ίδιος «δεν έβγαλα όλα αυτά τα χρήματα για να τα σώσω όλα». Αφού έγινε draft, αγόρασε ένα Escalade για τη μητέρα του και ένα Range Rover για τον εαυτό του. Επιπλέον, έχει μια αγαπημένη σπατάλη: ”Αυτό για το οποίο ξοδεύω τα περισσότερα από τα επιπλέον χρήματα μου είναι τα ωραία ρούχα.”
Πηγή: cnbc

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.