4 tips που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις άλλη απόφαση

4 tips που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις άλλη απόφαση

Gary-Vaynerchuk-BUSINESS-REVIEW-GREECE

Ο Gary Vaynerchuk (Γκάρι Βέινερτσακ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους business influencers της εποχής μας και εκατομμυριούχος. Όταν ήταν πολύ μικρός συνήθιζε να βγάζει χρήματα πουλώντας κάρτες αθλητών σε άλλα παιδιά της ηλικίας του και τα καλοκαίρια στήνοντας πάγκους με λεμονάδα.
Από την ηλικία των 14 ετών εργαζόταν στο μαγαζί κρασιού του πατέρα του το οποίο λίγο μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο είχε φτάσει τα 60 εκατομμύρια αξία (από 3 που ήταν όταν ξεκίνησε).
Α ναι, στη συνέχεια έδωσε την επιχείρηση κρασιού πίσω στην διαχείριση των γονιών του και από τα χρήματα που είχε αποταμιεύσει από εκεί ξεκίνησε επιχειρήσεις από την αρχή. Είναι δύσκολο να μην παραλείψω κάτι εξαιρετικό από την επιχειρηματική του πορεία και μάλλον θα ετοιμάσω ένα Success Story για την κατάλληλη στήλη.
Πάμε τώρα στο θέμα μας. Παρακάτω θα διαβάσετε 4 συμβουλές του Gary σχετικές με την λήψη αποφάσεων και με το πως να ξεπερνάμε τον “φόβο” των λανθασμένων επιλογών, καθώς και για τον χρόνο που αφιερώνουμε στο να υπεραναλύουμε τις επιλογές μας.

1# Δεν υπάρχει τέλεια απόφαση. Υπάρχει μόνο ζωή.
Είναι απλά η αλήθεια – δεν μπορείτε να ξέρετε την εναλλακτική λύση και δεν θα την μάθετε ποτέ. Δεν υπάρχει μηχανή χρόνου, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε πραγματικά αν έχετε κάνει τη σωστή κίνηση ή όχι. Όποια και αν είναι η απόφασή σας, δεν θα ξέρετε πώς θα ήταν η εναλλακτική.
Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε την επιχείρησή σας (αντί να κάνετε κάτι όπως να μένατε στη δουλειά σας), και γίνεται τεράστια επιτυχία και πιστέψατε ότι κάνατε σωστή επιλογή. Και ας πούμε ότι αυτό σας οδήγησε σε ένα μεγάλο meeting σε μια άλλη χώρα και έπρεπε να πετάξετε εκεί – και κατά τη διαδικασία, το αεροπλάνο σας έπεσε και πεθάνατε. Αυτό θα είχε αποδειχθεί κακή ιδέα.
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζουμε πραγματικά. Όλοι νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν την τέλεια απόφαση. Δεν υπάρχει τέλεια απόφαση. Υπάρχει μόνο ζωή. Έτσι επιλέξτε κάτι και να είστε ευχαριστημένοι με αυτό!
2#Αντί να προσπαθείτε να πάρετε την τέλεια απόφαση, δημιουργήστε περισσότερες ευκαιρίες
Κάντε περισσότερα meetings 10-15 λεπτών για να ανοίξετε την πύλη σε νέες σχέσεις. Τρέξτε περισσότερα marketing tests για να έχετε την ευκαιρία να βρείτε μια στρατηγική που λειτουργεί.
Να είστε πιο αποτελεσματικοί με αυτό που κάνετε, ώστε να μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους υποκειμενικούς και ανεξέλεγκτους παράγοντες όπως “να γνωρίζετε” τι είναι καλό και τι όχι.
Με άλλα λόγια … δημιουργήστε την ένταση που χρειάζεστε για να σας δώσει πάτημα στην εύρεση εκείνων των ευκαιριών που θα οδηγήσουν στην επιτυχία και την ευτυχία.
3# 9 στις 10 φορές, η σωστή απόφαση είναι η ταχύτερη απόφαση
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε προσεκτικοί, σημαίνει ότι περνάτε τις μέρες σας στο να γίνετε εξαιρετικοί σε αυτό που κάνετε χωρίς να υπεραναλύετε κάθε κίνηση.
Σε έναν κόσμο όπου ο καθένας προσπαθεί να πάρει την τέλεια απόφαση  συνεχώς, σκέφτομαι ότι κάθε απόφαση που παίρνω είναι λάθος και αν κάτι πάει καλά, είναι μια ευτυχής ανατροπή.
Απλώς εκτιμώ την ταχύτητα των αποφάσεων που κάνω αντί για την τελειότητα, διότι μπορώ πάντα να διορθώσω μια λάθος απόφαση. Υποθέτω ότι όλα είναι λάθος, είμαι ενθουσιασμένος όταν κάτι λειτουργεί και όταν και στην πραγματικότητα αποδειχθεί λάθος, κάνω μια αλλαγή.
4# Μην σας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι άνθρωποι για τις ήττες σας
Οι ήττες μου είναι δικές μου ήττες. Δεν με νοιάζει τι σκέφτεστε για την ήττα μου επειδή χάνετε πολλά από μόνοι σας. Μόλις φτάσετε σε ένα σημείο όπου δεν θα σας ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι, φτάνετε σε ένα σημείο όπου μπορείτε να μετακινήστε πολύ πιο γρήγορα.
Όταν δεν ξοδεύετε χρόνο ανησυχώντας, περνάτε χρόνο εκτελώντας. Η ταχύτητα έχει σημασία περισσότερο από ποτέ στον επιχειρηματικό κόσμο σήμερα και όταν δεν ξοδεύετε χρόνο ανησυχώντας για το τι σκέφτονται οι άλλοι, είστε σε κατάσταση εκτέλεσης.
Κάνω ό,τι μπορώ για να βάλω τον εαυτό μου σε μια θέση όπου είμαι σε κατάσταση συνεχούς εκτέλεσης ανά πάσα στιγμή.
Αν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, ακολουθήστε μας στα social media για να μην χάσετε παρόμοια: Instagram,  Facebook,  LinkedIn,  Youtube,  Twitter

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.