Ο φόβος της αποτυχίας ανασταλτικός παράγοντας για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Ο φόβος της αποτυχίας ανασταλτικός παράγοντας για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

bigstock-Risk-Management-115324979-1170x780

Ο κόσμος είναι γεμάτος από επιχειρηματίες με καινοτόμους ιδέες, οι οποίοι ηγούνται παραδοσιακών επιχειρήσεων ή πρωτοπόρων startups. Όμως, ποιες χώρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ηγέτιδες δυνάμεις στην επιχειρηματικότητα; Γιατί σίγουρα δεν γίνεται όλοι οι λαοί να είναι «γεννημένοι» επιχειρηματίες.
Η εταιρεία online επιχειρηματικών μεσιτών Latona’s ανέλυσε τα στοιχεία του Global Entrepreneur Monitor εξάγοντας πολύτιμα συμπεράσματα για τις επιχειρηματικές δυνατότητες κάθε χώρας, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν όλους όσοι σκέφτονται να δοκιμάσουν την … τύχη τους εκτός των συνόρων του τόπου καταγωγής τους.
Ξεκινώντας με τους λαούς, οι οποίοι φοβούνται περισσότερο την αποτυχία, η Latona’ s συγκέντρωσε τους δέκα πρώτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Glοbal Entrepreneur Monitor. Αν και υπάρχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στις χώρες καταγωγής τους ωστόσο τα άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών φοβούνται να προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες από φόβο μήπως αποτύχουν.
Οι Μαροκινοί ηγούνται της λίστας αφού ποσοστό 64% φοβάται την αποτυχία. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από αυτό που καταγράφηκε στην Ανγκόλα, η οποία βρίσκεται τελευταία στη λίστα. Το ποσοστό της Ανγκόλας είναι μόλις 17%. Ακολουθούν οι Ταϋλανδοί με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 59%. Ωστόσο, ποσοστό 32% των Ταϋλανδών σκέφτεται να προχωρήσει σε κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το 20% είναι νέοι επιχειρηματίες.
Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκονται οι Έλληνες, εκ των οποίων ποσοστό 58% φοβάται την αποτυχία και δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Γι΄αυτό το λόγο και δεν θα προχωρούσε στην ίδρυση μιας νέας εταιρείας. Την ίδια στιγμή, μόλις το 7% των Ελλήνων πολιτών φαίνεται πρόθυμο να ξεκινήσει ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Ενώ το ποσοστό των νέων επιχειρηματιών δεν ξεπερνά το 6%. Μπορεί το ποσοστό των νέων επιχειρηματιών να βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, όμως απ’ ότι φαίνεται οι Έλληνες ακολουθούν τις τάσεις της εποχής με αποτέλεσμα από τα ευρήματα της έρευνας να προκύπτει ότι το 28% των επιχειρηματιών προσφέρει μία καινοτόμα υπηρεσία ή ένα καινοτόμο προϊόν.
Το σκορ της διαθεσιμότητας οικονομικής χρηματοδότησης στις ΜμΕ αγγίζει το 2.44, ενώ το σκορ της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στα σχολεία βρίσκεται στο 1.69. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιταλία, η Ινδία, η Κύπρος, το Ισραήλ, το Λουξεμβούργο, η Ρωσία και η Ιαπωνία.
Η Αμερική βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά την οικονομική στήριξη νέων επιχειρήσεων. Το Κατάρ βρέθηκε στην κορυφή όσον αφορά την παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης σε επιχειρηματίες.
 
Πηγή: businessnews.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας