5 λόγοι που ένα ταξίδι θα εκτοξεύσει την καριέρα σου

5 λόγοι που ένα ταξίδι θα εκτοξεύσει την καριέρα σου

plane

Αποτελεί το όνειρο αρκετών ανθρώπων ανά τον κόσμο και όχι άδικα. Το να ταξιδεύεις και να καταφέρνεις να πληρώνεσαι από αυτό φαντάζει ειδυλλιακό, αλλά σε καμία περίπτωση ουτοπικό. Διότι μια ψηφιακή ταξιδιωτική πλατφόρμα που αφορά κατά κύριο λόγο τις γυναίκες με τίτλο «Unearth Women», έρχεται να αποδείξει πως τα πάντα είναι δυνατά. Οι Nikki Vargas και η Kelly Lewis είναι τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την επιτυχημένη πλατφόρμα και μιλώντας στο Forbes αποκαλύπτουν 5 τρόπους όπου τα ταξίδια θα καταφέρουν να εκτοξεύσουν την καριέρα σου.

1) Θα αποκτήσεις μία σαφέστερη προοπτική για τη ζωή σου
Η Nikki Vargas θυμάται την πρώτη της μοναδική εμπειρία ταξιδιού. Ήταν έτοιμη να παντρευτεί και να πιάσει μία δουλειά σε διαφημιστική εταιρεία, που βέβαια δεν ήταν ο τομέας που είχε σχεδιάσει να ακολουθήσει. Δύο εβδομάδες πριν παντρευτεί, ταξίδεψε στο Buenos Aires μόνη της. «Μακριά από όλο τον θόρυβο του σχεδιασμού του γάμου και την επαγγελματική πίεση, ήμουν σε θέση να κατανοήσω τις δικές μου ανάγκες». Συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να παντρευτεί αλλά ούτε να ακολουθήσει μία καριέρα στη διαφήμιση.
«Αυτό το ταξίδι μου επέτρεψε να επανεκτιμήσω τη ζωή μου και να βρω τη δύναμη να κάνω μεγάλες αλλαγές. Τα ταξίδια θα σου δώσουν το θάρρος να πάρεις τις μεγάλες αποφάσεις της ζωής σου και να κατανοήσεις τι πραγματικά θέλεις από τον εαυτό σου και ποιες είναι οι επιλογές που αξίζει να κάνεις».
2) Καλύτερη κατανόηση των ανθρώπων
Καθώς ταξίδευε στην Ινδονησία, η Vargas επισκέφθηκε ένα απομακρυσμένο νησί όπου η φυλή Bajo, μια ιθαγενής ομάδα, ζούσε σε ξύλινες κατοικίες πάνω από τα νερά του ωκεανού. Εκεί συνάντησε μια οικογένεια και την προσκάλεσαν στο σπίτι τους. «Παρότι υπήρχε το πρόβλημα επικοινωνίας λόγω της γλώσσας, εξακολουθούμε να είμαστε συνδεδεμένοι ως άνθρωποι. Οι ζωές μας μπορεί να είναι εντελώς ακατανόητες, ωστόσο παρά το μεγάλο φράγμα βλέπεις ότι υπάρχουν κοινά σημεία επαφής».
Η συνάντηση με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις ότι ανεξάρτητα από το υπόβαθρο του καθενός, δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο πιστεύουμε. Τα ταξίδια θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τους άλλους, να αποκτήσεις ηγετικά χαρακτηριστικά και να λύνεις πιο εύκολα τις διαφορές που προκύπτουν με τους συναδέλφους στην δουλειά.
3) Εμπιστεύσου τις αποφάσεις σου
Όταν βρισκόμαστε έξω από την ζώνη άνεσής μας, τότε υποχρεωνόμαστε να εμπιστευτούμε την διαίσθησή μας. «Όταν φτάνετε για πρώτη φορά σ’ ένα νέο μέρος, τα πάντα απαιτούν την προσοχή σας», τονίζει η Kelly Lewis.
«Θα χρειαστεί να πάρετε μία γρήγορα απόφαση σχετικά με το αν πρέπει να ακολουθήσετε ένα μοναχικό δρόμο ή να δεχτείτε την πρόσκληση από έναν φιλόξενο άγνωστο τύπο». Τα ταξίδια απαιτούν να περιηγηθείτε στο άγνωστο και να βελτιώσετε τις ικανότητές σας όταν θα χρειαστεί να πάρετε μία σημαντική απόφαση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
4) Ψάξε για την σωστή απάντηση
Από την στιγμή που βρίσκεσαι σ’ έναν άγνωστο τόπο, τότε θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τον κανόνα των «πέντε ερωτήσεων». Δηλαδή το να ζητήσεις οδηγίες από πέντε διαφορετικά άτομα ώστε να φτάσεις στην σωστή απάντηση. Η Lewis όταν παίρνει την ίδια απάντηση από τρία ή περισσότερα άτομα, τότε γνωρίζει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
«Ο κόσμος μπορεί ως επί το πλείστον να θέλει να βοηθήσει και να είναι καλός αλλά το να πάρεις διαφορετικές γνώμες, τότε σίγουρα θα σου εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθείς και στην καθημερινότητά σου και να θέτεις τις ερωτήσεις ώστε να καθοδηγήσεις την καριέρα σου στη σωστή κατεύθυνση».
5) Μάθε να χειρίζεσαι το απροσδόκητο
Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, μπορεί να αρρωστήσεις, να πέσεις θύμα ληστείας ή να χάσεις την πτήση σου. Όταν η Vargas βρισκόταν στη Βενετία περιμένοντας να επιβιβαστεί για την πτήση της στο Άμστερνταμ, μία αεροπορική απεργία προκάλεσε την ακύρωση της πτήσης. Η μοναδική διαθέσιμη πτήση ήταν μέσω Βερολίνου και τελικά αυτή η εξέλιξη αν και απροσδόκητη, παραμένει μία από τις αγαπημένες της ταξιδιωτικές εμπειρίες.
«Το απροσδόκητο είναι μέρος μίας κατάστασης που μπορεί να σε οδηγήσει σε μία μοναδική εμπειρία. Μάθε να είσαι αυθόρμητος και να αναζητάς νέες εμπειρίες. Τα ταξίδια θα σε βοηθήσουν να αναπτύσσεις μία αίσθηση που θα σε ωφελήσει ώστε να μην φοβάσαι να ρισκάρεις και να κυνηγήσεις έναν δρόμο που μέχρι τώρα δεν είχες σκεφτεί ποτέ στη ζωή σου»

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας