Αυτός είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της δεκαετίας!

Αυτός είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της δεκαετίας!

https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_190118165015-billionaires-composite

Τον τίτλο του κορυφαίου επιχειρηματία στον κόσμο απέκτησε ο Τζεφ Μπέζος. Σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών (Chief Financial Officers) σε κορυφαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως επέλεξαν τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon ως την κορυφαία προσωπικότητα του επιχειρείν αυτής της δεκαετίας, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση Global CFO Council του CNBC.
O Tζακ Μα, ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, και ο επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ, καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως. Στις επιλογές μεταξύ των CFOs περιλαμβάνονται και οι Σάτια Ναντέλα της Μicrosoft, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, ο Τιμ Κουκ της Apple και ο Τζέιμι Ντίμον, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase.
O Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την Amazon στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Από online βιβλιοπωλείο εξελίχθηκε σε κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Το 2015 η Amazon ξεπέρασε τη Walmart και απέκτησε τα σκήπτρα του μεγαλύτερου ομίλου λιανικής στην Αμερική, με πωλήσεις 233 δισ. δολαρίων το 2018. Σύμφωνα με το «Forbes» και τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η περιουσία του Μπέζος ανέρχεται στα 109 δισ. δολάρια, αποτελώντας τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη.
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας