Η Lloyd’s List έχει 11 Έλληνες στους 100 ισχυρότερους της παγκόσμιας ναυτιλίας

Η Lloyd’s List έχει 11 Έλληνες στους 100 ισχυρότερους της παγκόσμιας ναυτιλίας

container-1611490_1280

Ισχυρή η ελληνική παρουσία στη λίστα όσων ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία.
Έντεκα Έλληνες αλλά και 2 Κύπριους περιλαμβάνει η λίστα με τα 100 πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία που κυκλοφόρησε o οργανισμός Lloyds για το 2019.
Στο νούμερο 7 της κατάταξης και πρώτος Έλληνας είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης. Ο στόλος του μεγαλύτερου Έλληνα πλοιοκτήτη και του μεγαλύτερου ιδιωτικού εφοπλιστικού ομίλου συνεχίζει να μεγαλώνει ξεπερνώντας τα 130 πλοία.
Στο νούμερο 13 βρίσκεται ο Γιώργος Προκοπίου των Dynacom/Dynagas. «Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Dynagas εξακολουθεί να επεκτείνει την παρουσία του στο LNG αν και με πιο ήπιους ρυθμούς. Στο μεταξύ η Dynacom έχει ένα στόλο με περίπου 60 τάνκερ και είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες suezmax», αναφέρει η Lloyds.
Στη 19η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Οικονόμου (TMS DryShips). «Έχοντας επαναφέρει την εταιρεία του από την χρεοκοπία και χτίζοντας ένα ποσοστό της τάξης του 83%, ο Γιώργος Οικονόμου εξαγόρασε τα ποσοστά των υπόλοιπων μετόχων για περίπου 75 εκατ. δολάρια και έβγαλε την εταιρεία από τον Nasdaq μετά από περισσότερα από 14 χρόνια», σημειώνεται σχετικά.
Στο νούμερο 20 βρίσκεται η Αγγελική Φράγκου της Navios. Η πιο ισχυρή γυναίκα της ναυτιλίας εξακολουθεί να ηγείται τεσσάρων εισηγμένων εταιρειών με ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων από τις μεταφορές ξηρού φορτίου στα logistics.
Στην 25η θέση βρίσκεται η Πέτρος Λιβανός (GasLog) και λίγο πιο κάτω στην 29η θέση ο Πέτρος Παππάς (Star Bulk). O πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης βρίσκεται στην 32η θέση και στην θέση 59 ο Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital Group). Στο νούμερο 61 βρίσκεται ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare).
Στις θέσεις 81 και 82 θέση βρίσκονται αντίστοιχα ο Νίκος Π.Τσάκος (ΤΕΝ) και ο Δημήτρης Φαφαλιός (INTERCARGO).
Στη λίστα βρίσκονται και δύο Κύπριοι και συγκεκριμένα: Στο νούμερο 79 ο Γιώργος Μ. Λογοθέτης (Libra Group) και στην 95η θέση η Δέσποινα Θεοδοσίου (WISTA International).
 
Πηγή : insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας