Η Uber χάνει μεγάλο μέρος της αγοράς της

Η Uber χάνει μεγάλο μέρος της αγοράς της

app-2941689_1280

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό η διαδικτυακή εταιρεία μίσθωσης ταξί Uber, καθώς μια σειρά από αποφάσεις «μπλοκάρουν» τη λειτουργία της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές, το μέλλον της Uber τίθεται πλέον σε μεγάλο κίνδυνο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται…
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε λιγότερο από 30 ημέρες, η Uber έχασε την άδεια λειτουργία της σε ολόκληρη τη Γερμανία, καθώς και στο Λονδίνο.
«Μπλόκο» στη λειτουργία της στη Γερμανία
Μόλις χθες, 18 Δεκεμβρίου, γερμανικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση, με την οποία απαγορεύει τη λειτουργία της δημοφιλούς εταιρείας μίσθωσης ταξί σε όλη τη Γερμανία. Το γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη πως η Uber δεν έχει την απαραίτητη άδεια για να παρέχει υπηρεσίες στον κλάδο των μεταφορών επί γερμανικού εδάφους.
Στη Γερμανία, η Uber δραστηριοποιείται συνολικά σε επτά πόλεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Βερολίνο, το Μόναχο και η Φρανκφούρτη. Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου τίθεται άμεσα σε ισχύ, με την Uber ωστόσο να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση. «Θα αξιολογήσουμε την απόφαση του δικαστηρίου και θα καθορίσουμε τα επόμενα μας βήματα, με στόχο να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στη Γερμανία», δήλωσε εκπρόσωπος της Uber.
Έχασε την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο
Ήταν 25 Νοεμβρίου 2019 όταν οι βρετανικές αρχές επέφεραν βαρύ πλήγμα στη λειτουργία της Uber στο Λονδίνο.
Η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (Transport for London – TfL) δεν ανανέωσε την άδεια της γνωστής διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί, μπλοκάροντας επί της ουσίας τη λειτουργία της στη βρετανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την TfL, «μια σειρά αποτυχιών» της Uber, οι οποίες έχουν θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών της, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο. «Παρά το γεγονός ότι η Uber κατόρθωσε να αντιμετωπίσει ορισμένα από αυτά τα θέματα, η TfL δεν της έχει εμπιστοσύνη, καθώς εκτιμά ότι τα εν λόγω ζητήματα μπορεί να προκύψουν εκ νέου στο μέλλον. Η εταιρεία δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε», τονίζεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου. «Η ασφάλεια είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Μπορεί η Uber να έχει σημειώσει πρόοδο, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το ότι επιτρέπει στους πελάτες να εμπιστεύονται οδηγούς, πολλές φορές, ανασφάλιστους και χωρίς άδεια», σημειώνεται επίσης.
Εξέδωσε έκθεση ασφάλειας
Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Uber έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη της έκθεση ασφάλειας (US Safety Report), από την οποία προκύπτει ότι σημειώθηκαν 6.000 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και 19 φόνοι, κατά τις διαδρομές της, τη διετία 2017-2018, στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία σόκαραν τις αγορές, ωστόσο αρκετοί παρατηρητές εκτιμούν ότι σε όρους διαφάνειας η Uber έκανε ένα μεγάλο «άλμα», όταν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει έκθεση ασφάλειας. «Συνήθως οι σεξουαλικές επιθέσεις υποκρύπτονται, οπότε η δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της γνώσης» σχολιάζει ομάδα κατά της βίας.
Από την έρευνα ασφάλειας της εταιρείας προκύπτει, επίσης, ότι σημειώθηκαν 229 βιασμοί σε σύνολο 1,3 δισεκατομμυρίων διαδρομών.
Η έρευνα ασφάλειας της Uber είναι η πρώτη που εκδίδει η εταιρεία και ρίχνει φως σε όλα όσα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μια διαδρομής στις ΗΠΑ. Πρόκειται για προσπάθεια της εταιρείας να καταστεί περισσότερο διαφανής, μετά τις σφοδρές κριτικές που έχει δεχθεί τα προηγούμενα χρόνια…
 
Πηγή : www.insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας