8 πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20 για να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι τα 30

8 πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20 για να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι τα 30

growth-of-savings

Αν είσαι νέος και αναρωτιέσαι “Πως να γίνω εκατομμυριούχος” ή “Πως να γίνω πλούσιος” πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό σπάνια γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Για να το πετύχεις θα πρέπει να κάνεις υπομονή, να δουλέψεις σκληρά, μα πάνω από όλα να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να σκεφτείς όπως σκέφτονται οι άνθρωποι που το κατάφεραν. Το Entrepreneur παρουσιάζει κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουν οι νέοι για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πλούσιοι μέχρι τα 30 τους:
1. Αναπτύξτε πολλαπλές ροές εισοδήματος
Μια πενταετής μελέτη του Thomas C. Corley για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, διαπίστωσε ότι πολλοί από αυτούς αναπτύσσουν πολλαπλές ροές εισοδήματος. Αυτές οι πρόσθετες ροές περιλαμβάνουν ενοικιάσεις ακινήτων, επενδύσεις σε χρηματιστηριακές αγορές και μερική ιδιοκτησία σε μια δευτερεύουσα επιχείρηση.
Διαβάστε επίσης: Πως να δημιουργήσεις πολλαπλές ροές εισοδήματος για εσένα και την επιχείρηση σου
2. Αποταμιεύστε για να επενδύσετε
Σύμφωνα με τον Grant Cardone : “Ο μόνος λόγος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι για να τα επενδύσετε. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αυτούς τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς για τίποτα, ούτε καν για έκτακτη ανάγκη. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο επενδύω πάντα τα πλεονάσματά μου σε επιχειρήσεις στις οποίες δεν έχω πρόσβαση.”
Διαβάστε επίσης: Grant Cardon: Πως να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι τα 30!
3. Να είστε πειθαρχημένοι και αποφασιστικοί
Ο Rafael Badziag, ειδικός στην ψυχολογία της επιχειρηματικότητας, αναφέρεται στις μακροπρόθεσμες συνήθειες των δισεκατομμυριούχων στο βιβλίο του “The Billion Dollar Secret: 20 Principles of Billionaire Wealth and Success”. Πέρασε πέντε χρόνια παίρνοντας συνεντεύξεις από 21 αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους και διαπίστωσε ότι εκτός των άλλων είναι όλοι πειθαρχημένοι. “Οι δισεκατομμυριούχοι που πήρα συνέντευξη ήταν οι πιο πειθαρχημένοι άνθρωποι που γνώρισα ποτέ. Έθεσαν υψηλά standars στους εαυτούς τους και στους ανθρώπους γύρω τους”.
Ακόμη, αφού μελέτησε πάνω από 500 εκατομμυριούχους, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Napoleon Hill διαπίστωσε ότι όλοι μοιράζονταν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αποφασιστικότητα. “Η ανάλυση αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν συσσωρεύσει πλούτο αποκάλυψε το γεγονός ότι ο καθένας από αυτούς είχε τη συνήθεια να λαμβάνει αποφάσεις αμέσως”, έγραψε το 1937 στο “Think and Grow Rich” .
4. Μην αγοράζετε πράγματα για να δείχνεστε
“Δεν αγόρασα το πρώτο ρολόι πολυτελείας ή κάποιο ακριβό αυτοκίνητο μέχρι οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις μου να παράγουν πολλαπλές και ασφαλείς ροές εισοδήματος”, γράφει ο Cardone . “Οδηγούσα ένα Toyota Camry όταν ήμουν εκατομμυριούχος. Να είστε γνωστοί για την ηθική και την εργασίας σας, όχι για τα μπιχλιμπίδια που αγοράζετε”.
5. Επενδύστε στον εαυτό σας
Πολλοί επιτυχημένοι και πλούσιοι άνθρωποι είναι αδηφάγοι αναγνώστες. Πάρτε, για παράδειγμα, τον Warren Buffett που υπολογίζεται ότι το 80% της εργάσιμης ημέρας του την αφιερώνει στην ανάγνωση.
Διαβάστε επίσης: Πως να επενδύσεις στον εαυτό σου
6. Αποφύγετε τις σταθερές πληρωμές
Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι συνήθως αυτοαπασχολούμενοι και καθορίζουν το μέγεθος του δικού τους μισθού. “Οι μεγάλοι γνωρίζουν ότι η αυτοαπασχόληση είναι ο γρηγορότερος δρόμος προς τον πλούτο. Οι μάζες σχεδόν εγγυώνται μια ζωή οικονομικής μετριότητας με το να μένουν σε δουλειά με μέτριο μισθό και κάποιες ετήσιες αυξήσεις αποδοχών”, λέει ο Siebold.
7. Ορίστε τους στόχους σας και οραματιστείτε την επίτευξη τους
Εάν θέλετε να βγάλετε περισσότερα χρήματα, πρέπει να έχετε έναν σαφή στόχο και στη συνέχεια ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Τα χρήματα δεν θα εμφανιστούν μόνα τους – θα πρέπει να εργαστείτε για αυτά.
Οι πλούσιοι άνθρωποι επιλέγουν να δεσμευτούν για την επίτευξη πλούτου. Χρειάζεται εστίαση, θάρρος, γνώση και πολλή προσπάθεια. Ο εκατομμυριούχος T. Harv Eker τονίζει: «Ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν αυτό που θέλουν είναι ότι δεν ξέρουν τι θέλουν. Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι απολύτως σαφείς ότι θέλουν πλούτο».
8. Ξεκινήστε να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που θαυμάζετε
Η ιδέα είναι να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ταλαντούχους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα με εσάς, επειδή η ευθυγράμμιση πολλών έξυπνων και δημιουργικών μυαλών είναι εκθετικά πιο ισχυρή από ένα. Επιπλέον, γινόμαστε σαν τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε, γι ‘αυτό και οι πλούσιοι τείνουν να συνδέονται με άλλους πλούσιους.
Διαβάστε επίσης: Πως οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου συμβάλλουν στην επιτυχία σου

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.