5 βασικά μαθήματα για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης

5 βασικά μαθήματα για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης

start a business

Εννέα από τις δέκα νεοσύστατες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. “Είμαι έκπληκτη που δεν είναι μεγαλύτερο το ποσοστό!” δήλωσε στο φεστιβάλ καινοτομίας στη Νέα Υόρκη η Sallie Krawcheck, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ellevest, μιας πλατφόρμας χρηματοοικονομικών συμβουλών που απευθύνεται στις γυναίκες.
Αυτή η έκπληξη είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της δικής της εμπειρίας. Η Krawcheck, η οποία ίδρυσε την Ellevest το 2014, αφού είχε περάσει από θέσεις υψηλού προφίλ στην Wall Street, δήλωσε πως γνώριζε ότι η έναρξη μιας επιχείρησης θα ήταν δύσκολη, αλλά δεν συνειδητοποίησε εκείνη την εποχή πόσο έντονη και σημαντική ήταν.
Εδώ είναι πέντε μαθήματα που η Krawcheck και άλλες δυο ιδρυτές παραδέχθηκαν ότι δεν ήξεραν όταν ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους:
1. Τα πρώτα βήματα είναι τα πιο σημαντικά.
“Όταν έχετε αυτόν τον κενό καμβά, είναι πραγματικά η πιο τρομακτική στιγμή”, δήλωσε η Hunsicker. “Εάν έχετε μια ιδέα, έχετε περίπου το 50% της εκκίνησης.” Με άλλα λόγια, ο πυρήνας μιας ιδέας για μια επιχείρηση δεν σας κάνει να βρίσκεστε κοντά στην εκτέλεση της. Αυτό που κάνετε με τον κενό καμβά σας είναι πολύ πιο σημαντικό… Αυτό που ξεχνάτε είναι ότι στην αρχή κάθε απόφαση έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις».
2. Η συναισθηματική αστάθεια είναι κάτι πραγματικό.
Η Brownhill, εκπαιδευμένη αρχιτέκτονας, ήξερε ότι η έναρξη της δικής της εταιρείας θα ήταν μια πρόκληση. Αυτό που δεν περίμενε ήταν πόσο περήφανη θα ήταν για τις επιτυχημένες στιγμές ή το πόσο τεράστιο είναι το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να κουβαλήσει στα άσχημα. “Νομίζω ότι δεν συνειδητοποίησα πόσο ψηλά θα ήταν τα ψηλά και πόσο χαμηλά θα ήταν τα χαμηλά”, είπε. “Δεν υπάρχει τρόπος να προετοιμαστούμε γι ‘αυτό”.
3. Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από το να κανονίσετε ένα meeting
Η Brownhill προειδοποίησε τους υποψήφιους ιδρυτές να μην υποτιμήσουν το πόσο οι επενδυτές εξακολουθούν να βασίζονται στα στερεότυπα για να αποφασίσουν σε ποιόν θα επενδύσουν και τους προτείνει να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων που βασίζονται στην εταιρική σχέση.
Εξήγησε ότι, κατά τη διάρκεια της αύξησης της χρηματοδότησης για το Sweeten, είχε διοργανώσει, συντονίσει και πραγματοποιήσει περισσότερες από 250 συναντήσεις. Μια συμβουλή που συνιστά: Γνωρίστε έναν συνάδελφο ή έναν φίλο του κάθε επενδυτή τον οποίο προσπαθήστε να συναντήσετε. “Χρειάζεται μια θερμή εισαγωγή”, είπε.
Η Krawcheck συνιστά στους ιδρυτές να βρουν επενδυτές που εμπιστεύονται και δείχνουν σεβασμό και σημειώνει χαρακτηριστικά πως “είναι ευκολότερο να χωρίσεις τον σύζυγό σου απ’ ότι να απαλλαγείς από έναν επενδυτή στην εταιρεία σου!”
4. Η φράση “έχει μοναξιά στην κορυφή” δεν είναι μόνο ένα κλισέ.
Η Hunsicker ήταν στη θέση 2 σε πολλές εταιρείες πριν ξεκινήσει το CaaStle. Είχε ακούσει τον διευθύνοντα σύμβουλο να λέει «είναι πολύ μοναχικά», αλλά δεν κατάλαβε πλήρως γιατί το έλεγε αυτό. Στη συνέχεια η ίδια ανέλαβε την κορυφαία θέση. “Δεν κοιμάσαι καλά, φαίνεσαι λίγο κουρασμένος … Ό, τι κάνεις είναι υπό έλεγχο και καθορίζεις το επίπεδο και την ενέργεια για την εταιρεία. Αυτό είναι ένα βάρος που μέχρι να το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις.”
5. Μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι αδύνατο.
Για να υπάρξει, και τελικά να επιτύχει, ως ιδρυτής, «Απλά πρέπει να μπορείτε να φάτε μέσα από έναν τοίχο», αστειεύτηκε ο Hunsicker. Ο Brownhill το έθεσε πιο πρακτικά: «Πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας ότι αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για τον εαυτό σας», είπε. “Τότε, αν είστε σε έναν τόνο του πόνου, πιθανώς το κάνετε σωστά.”
Πηγή: Inc

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.