Τα μεγάλα οφέλη που φέρνουν οι ψηφιακές τράπεζες

Τα μεγάλα οφέλη που φέρνουν οι ψηφιακές τράπεζες

revolut-for-business-review

Γράφει ο Βασίλης Γιάννης
Όλο και περισσότερος κόσμος δημιουργεί λογαριασμό σε ηλεκτρονική τράπεζα. Τα οφέλη τους πολλά. Τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα trends στον τραπεζικό τομέα είναι οι εταιρίες Fintech δηλαδή οι ψηφιακές τράπεζες , στην Ελλάδα γνωρίζουν τεράστια ανάπτυξη ειδικά μετά τα capital controls αλλά και το online shopping. Οι μεγαλύτερες ψηφιακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι η Revolut , N26 , Transferwise , Monese , Curve κ.α. Για αρχή ας τις αναλύσουμε.
Όλες οι προαναφερόμενες εταιρείες προσφέρουν τραπεζικές λειτουργίες όπου οι μεγάλες τράπεζες αδυνατούν να κάνουν ή χρεώνουν κατά πολύ τους πελάτες τους. Και εκεί είναι που εκμεταλλεύεται την κατάσταση η Fin Tech (financial technology). Αναλυτικότερα, οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν:

  • Μεγαλύτερη ασφάλεια των χρημάτων σας στον λογαριασμό τους.
  • Εύχρηστη και γρήγορη αγορά bitcoin.
  • Δωρεάν ανάληψη χρημάτων απο ATM του εξωτερικού.
  • Δωρεάν και άμεση μεταφορά χρημάτων σε χρήστες της ίδιας υπηρεσίας.
  • Δωρεάν αγορά μετοχών χωρίς προμήθειες.
  • Δωρεάν μετατροπή νομισμάτων (δολάρια , λίρες Αγγλίας κ.α) χωρίς προμήθεια.

Αυτές είναι μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές οι εταιρείες. Μερικές προσθέτουν και τροποποιούν υπηρεσίες ώστε να υπάρχει ποικιλομορφία και να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πελατών. Επίσης, οι εταιρείες που προσφέρουν αυτές τις λειτουργίες έχουν πληθήνει αναγκάζοντας τες να τις κάνουν ακόμα πιο χρήσιμες και ωφέλιμες για μας λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει στην αγορά.
Οι ψηφιακές τράπεζες δεν επηρεάζονται από τυχόν capital controls και μέσα στην εφαρμογή μπορείτε διάφορες λειτουργίες όπου θα σας βοηθήσουν στην διάρκεια της μέρας όπως την παρουσίαση διαφόρων αναλύσεων για τα έξοδα σας ή πρόγραμμα αποταμίευσης. Η κάθε εταιρεία επικεντρώνεται σε στοχευμένο πελατολόγιο αλλά σίγουρα θα βρείτε αυτήν που σας χρησιμεύει πιο πολύ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας