Eco-Fest 2020 : Ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη μετακίνηση.

Eco-Fest 2020 : Ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη μετακίνηση.

45236d948a2e9f986024323d7d6adfed_XL

Το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020, στο Eco-Fest 2020, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο.
Oι πράσινες πόλεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, γίνονται πρωταγωνιστές στο Eco-Fest 2020, ένα τριήμερο φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται στις 18-19-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
Το Eco-Fest 2020 συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), το Insider.gr και το Δήμο Αθηναίων και αποτελεί διεύρυνση και συνέχεια του Ecomobility Conference, ενός συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται για τρεις συνεχόμενες χρονιές με πρωτοβουλία του insider.gr και της ΗΑΕΕ και έχει καταστεί θεσμός όσον αφορά στην εναλλακτική μετακίνηση και ειδικότερα την αεριοκίνηση και την ηλεκτροκίνηση.
Το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Η Διοργάνωση Eco-Fest απευθύνεται σε όλους και κυρίαρχα στη νέα γενιά, μιας και η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί ένα στρατηγικό πρότυπο ανάπτυξης για το βιώσιμο μέλλον των πόλεων μας μέσα στις οποίες τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα ζήσουν ποιοτικά, παραγωγικά και δημιουργικά.
Φέτος, και δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που καταγράφτηκε κατά τις προηγούμενες διοργανώσεις, η εκδήλωση διευρύνεται και εμπλουτίζεται με παράλληλες δράσεις, έκθεση και συνέδριο. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.
Σε μήνυμά του για το Eco-Festival 2020, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει ότι: «το Eco-festival είναι μια πάρα πολύ μεγάλη γιορτή όπου όλοι μαζί μπορούμε να αποδείξουμε ότι όταν μιλάμε για μια πράσινη πόλη μιλάμε για το σήμερα, μιλάμε για το αύριο, μιλάμε κυρίως για τα παιδιά μας».
Ο πρόεδρος του ΔΣ ΚΥΑΔΑ, Γρηγόρης Λέων, δηλώνει από την πλευρά του ότι «το Eco-festival είναι μια διοργάνωση με διπλό καλό σκοπό. Από τη μία, μας παροτρύνει να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη. Κατά δεύτερο λόγο, δια μέσου της στήριξης του ΚΥΑΔΑ, να στηρίξουμε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με τη δράση «κρέμα το μπουφάν σου και ζέστανε μια ψυχή».
Αναλυτικότερα, η τριήμερη διοργάνωση Eco-Fest 2020 αποτελείται από 3 βασικούς πυλώνες:
1) Έκθεση (18-19-20 Ιανουαρίου 2020)
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και πρωτοπόρες υπηρεσίες γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας και της ανακύκλωσης, όπως:
Έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων φυσικού αέριου των Volkswagen, Audi και Skoda. Συγκεκριμένα, σε ένα χώρο περίπου 400 τ.μ. εκτίθενται από τη Volkswagen τα ηλεκτρικά e-up! και E-Golf, το plug-in υβριδικό Passat GTE και τα Polo TGI και Caddy TGI που κινούνται με φυσικό αέριο. Από την Audi το ηλεκτρικό e-tron και το A3 g-tron με φυσικό αέριο ενώ από τη Skoda το ηλεκτρικό CiITIGOe iV και τα φυσικού αερίου KAMIQ G-TEC, SCALA G-TEC και OCTAVIA COMBI G-TEC
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Περίπτερο με προτάσεις για ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον και εικονικό διαδραστικό παιχνίδι τένις
Ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα
Πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα, τύπου Formula, από ερευνητικές πανεπιστημιακές ομάδες
Ταχυ-φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
Έξυπνα παγκάκια και έξυπνους ηλιακούς σταθμούς ποδηλάτων
Νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης / επαναχρησιμοποίησης
Ενεργειακές υπηρεσίες για βιώσιμα κτίρια και οικιακή χρήση, εφαρμογές για έξυπνα σπίτια και οικιακά συστήματα ενεργειακής οικονομίας
2) Παράλληλες δράσεις (18-19-20 Ιανουαρίου 2020)
Με κυρίαρχο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η διοργάνωση Eco-Fest 2020 θα πλαισιώνεται και τις τρεις ημέρες από διάφορες δραστηριότητες, όπως:
Eco-Fest Basket Weekend: 3×3 Fiba Tournament, Skill challenges & Exhibition Games! Αγώνες καλαθοσφαίρισης και παιχνίδια δεξιοτεχνίας με συμμετοχή του κοινού, παλαίμαχων αγαπημένων παικτών της Εθνικής Ομάδας, της ομάδας της Βουλής, της Κιβωτού του Κόσμου καθώς και του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA
3) Στις 20 Ιανουαρίου το 3rd Ecomobility Conference
Στο πλαίσιο του Eco-Fest 2020 θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το συνέδριο για την εναλλακτική μετακίνηση, 3rd Ecomobility Conference. Στο συνέδριο, το οποίο αποτελεί θεσμό για τα εναλλακτικά καύσιμα, θα πραγματοποιήσουν ομιλίες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Περιβάλλοντος, Γιώργος Κρεμλής κλπ.
Το θεσμικό πλαίσιο υποδομών για τα εναλλακτικά καύσιμα, τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις, η ανάπτυξη της αεριοκίνησης και της ηλεκτροκίνησης, ο ρόλος των δικτύων, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία μέσω της δημιουργίας clusters και της συμβολής της έρευνας αποτελούν κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναλυθούν στο συνέδριο.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών.
Η είσοδος είναι δωρεάν και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο παρακάτω link
 
Πηγή : insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει