Η Visa εξαγόρασε την Fintech Startup ‘Plaid’ έναντι $5,3 δισ.!

Η Visa εξαγόρασε την Fintech Startup ‘Plaid’ έναντι $5,3 δισ.!

77ac9fa2d76e499f92ba2a5f5f8af2b1

Η Visa ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της Plaid -μιας startup εταιρείας η οποία συνδέει εφαρμογές πληρωμών όπως η Venmo και η Square Cash με τους τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών ώστε να πραγματοποιούν μεταφορές χρημάτων- έναντι τιμήματος 5,3 δισ. δολαρίων. Το τίμημα σηματοδοτεί διπλασιασμό της αξίας της Plaid σε ένα έτος.
Η 8χρονη εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο κατά το τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της πριν από έναν χρόνο είχε αποτιμηθεί στα 2,65 δισ. δολάρια. Το 2019, η Plaid διπλασίασε τον αριθμό των πελατών της, φτάνοντας τους 2.600, ενώ επέκτεινε τη δραστηριότητά της πέραν τον ΗΠΑ σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία και Ιρλανδία.
Η Visa, με κεφαλαιοποίηση ύψους 420 δισ. δολαρίων και έσοδα 23 δισ. δολαρίων πέρυσι, δεν εξαγοράζει την Plaid για την οικονομική της δυναμική. Τα έσοδα της Plaid το 2019 κυμάνθηκαν μεταξύ 100 και 200 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα. Υποθέτοντας ότι τα έσοδα της startup εταιρεία ήταν 150 εκατ. δολάρια, σημαίνει ότι η Visa θα καταβάλει για την εξαγορά της ιδιαίτερα υψηλό τίμημα, 35 φορές τις πωλήσεις της, που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα που έχουν καταβληθεί στην πρόσφατη ιστορία για την απόκτηση μιας εταιρείας.
Οι βασικοί λόγοι της Visa για την εξαγορά της Plaid είναι δύο. Πρώτον, η Plaid “συνεργάζεται” με τη συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλύτερων fintech εφαρμογών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Venmo, Square Cash, Chime, Acorns, Robinhood και Coinbase. Επομένως, με την εξαγορά, η Visa αποκτά πρόσβαση σε μια σημαντική, ταχέως αυξανόμενη βάση πελατών, στην οποία μπορεί να προωθήσει πρόσθετες υπηρεσίες πληρωμών. Δεύτερον, η Visa διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο ασύγκριτο σε επίπεδο τεχνολογίας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με εκατομμύρια πελάτες σε 200 χώρες. Το γεγονός αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολη υπόθεση για τη Visa να καταστήσει τη δραστηριότητα της Plaid παγκόσμια.
 
Πηγή: capital.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας