Η πανεπιστημιακή ομάδα με τις διεθνείς διακρίσεις στην ηλεκτροκίνηση

Η Poseidon Team παρευρέθηκε στο Eco Fest στις 18-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με το ηλεκτρικό μονοθέσιο, την Orca, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει το όχημα και την ομάδα. Έδωσε επίσης τη δυνατότητα στα μέλη της ομάδας να επικοινωνήσουν με ειδικούς της Ηλεκτροκίνησης, επαγγελματίες, πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, όπως τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Μπακογιάννη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Χατζηδάκη, την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως κ.α., κάνοντας έτσι ακόμα πιο γνωστό το έργο της Poseidon και την διάθεση για δημιουργία και  καινοτομία.

Ωστόσο, η Poseidon δεν αποτελεί μια πρόσφατη ερευνητική ομάδα. Η ιστορία της ξεκινάει από το 2012 με το πρώτο όχημα σαν project με το όνομα Trireme (Τριήρης), αποσπώντας λίγο αργότερα το 2014 βραβεία και διακρίσεις. Ύστερα από 2 χρόνια μελέτης και σχεδιασμού, γεννιέται το νέο και δεύτερο κατά σειρά όχημα το 2016 με το χαρακτηριστικό όνομα Orca όπου καταγράφει μεγαλύτερη επιτυχία.

Έκτοτε συμμετέχει ετησίως στο διαγωνισμό Shell Eco Marathon, στην κατηγορία prototype battery electric vehicle, έναν διαγωνισμό οικονομία-απόδοσης ήτοι πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει με 1 kWh. Ανάμεσα στο μεγάλο ανταγωνισμό η Poseidon έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία τόσο για το design όσο και για τη κατανάλωση. Συγκεκριμένα, το 2017 στην Αγγλία κατέλαβε την 9η θέση στην γενική κατάταξη και το 1ο βραβείο σχεδιασμού για τον πολύ ιδιαίτερο και καινοτόμο σχεδιασμό του οχήματος. Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς η Poseidon καταλαμβάνει την 1η θέση στον αγώνα της Τουρκίας με ένα αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό αποτέλεσμα κατανάλωσης.

Οι επιτυχίες της ομάδας συνεχίζονται και το 2018, λαμβάνοντας την 10η θέση στην Αγγλία και την 1η θέση ξανά στον αγώνα της Τουρκίας.

Το 2019 η ομάδα ανασυντάχθηκε, καθώς αποχώρησαν τα παλαιότερα μέλη λόγω περάτωσης των σπουδών τους κι έτσι η ομάδα ανανεώθηκε. Η περσινή χρονιά ήταν χρονιά προσαρμογής,καθώς τα νέα μέλη έπρεπε να εκπαιδευτούν κατάλληλα, ώστε η ομάδα να συνεχίσει την πορεία της. Έρχεται η συμμετοχή στον αγώνα της Αγγλίας και η κατάληψη της 18ης θέσης ανάμεσα σε 60 πανεπιστήμια.

Μία επίδοση που χαρακτηρίστηκε από μία ατυχία στην τελευταία προσπάθεια στην πίστα. Το αποτέλεσμα μόνο χαρά μπόρεσε να αφήσει, καθώς η ομάδα ήταν εξ’ ολοκλήρου νέα και η δουλειά που έγινε αρκετά σημαντική. Οι φετινοί στόχοι της ομάδας είναι η κατάκτηση μίας θέσης εντός 10αδας με βάση την βελτίωση των μηχανολογικών συστημάτων, που έχουν σκοπό την μείωση των απωλειών που υπάρχουν, αλλά και του συνολικού βάρους του οχήματος, όπως επίσης και της καθολικής αλλαγής του ηλεκτρονικού συστήματος, προκειμένου να επιτευχθούν μικρότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη απόσταση.

Βρείτε την Poseidon Team στο Facebook!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !