Ο Τζεφ Μπέζος πλουσιότερος και πιθανότατα ο καλύτερος επιχειρηματίας της δεκαετίας

Ο Τζεφ Μπέζος πλουσιότερος και πιθανότατα ο καλύτερος επιχειρηματίας της δεκαετίας

105907143-1557513032836gettyimages-1142462855

Πλουσιότερος κατά 13 δισ. δολάρια έγινε ο Τζεφ Μπέζος, μέσα σε ένα τέταρτο, την Πέμπτη.
Αυτό έγινε όταν η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο 11%, στη συνεδρίαση της Wall Street την Πέμπτη, με την Amazon να ξαναμπαίνει στο «κλαμπ» των εταιρειών που ξεπερνούν σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισ. δολάρια.
Η σημαντική άνοδος της μετοχής, κατά 219 δολάρια, βοήθησε τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να ξαναπάρει τη θέση του στο «κλαμπ» των 4. Η ανοδική πορεία κράτησε περί τα 15 λεπτά, όμως ήταν αρκετά για να κάνουν ακόμα πλουσιότερο, τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές το ακριβές ποσό που κέρδισε ο Τζεφ Μπέζος, καθώς το Bloomberg αναφέρει πως έγινε πλουσιότερος κατά 13,2 δισ. δολάρια, το Forbes εκτιμά τα κέρδη του στα 12,8 δισ. δολάρια, ενώ το CNBC τα τοποθετεί στα 12,6 δισ. δολάρια.
Το «κλαμπ» του 1 τρισ. δολαρίων
Η Apple έγινε η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2018 και από τότε η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει τα 1,37 τρισ. δολάρια.
Τον Απρίλιο του 2019, έγινε «μέλος» και η Microsoft, ενώ ακολούθησε και η Amazon τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Όμως η Amazon δεν κατάφερε να μείνει αναμεσά τους για πολύ, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία «έπεσε» στα 940 δισ. δολάρια, αν και πλέον επανήλθε.
Μέλος στο ολιγάριθμο «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων» έγινε η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η οποία είναι η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων.
«Επιχειρηματίας της δεκαετίας»
Στο μεταξύ, τον τίτλο του «επιχειρηματία της δεκαετίας» δίνουν στον Τζεφ Μπέζος τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη που καταλαμβάνουν θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των ισχυρότερων εταιρειών του κόσμου.
Σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών (CFOs) που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη του πρακτορείου CNBC εκτιμούν ότι ο ιδρυτής της Amazon είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας.
 
Πηγή : insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας