5 πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι αγνοούν

5 πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι αγνοούν

5 pragmata pou oi epitiximenoi anthropoi den dinoun simasia br greece business review

Μπορεί η επιτυχία να είναι κάτι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο, όμως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα σύμφωνα με το Forbes στα οποία οι επιτυχημένοι άνθρωποι… δεν δίνουν και πολύ σημασία!
1) Τι πιστεύουν οι άλλοι πως πρέπει να κάνουν: Ίσως οι γονείς σου να είχαν όνειρο να γίνεις δικηγόρος ή γιατρός. Ίσως ο καλύτερος σου φίλος θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση μαζί σου. Ίσως σου έχουν δοθεί διάφορες συμβουλές σχετικά με τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσεις και τις αποφάσεις που πρέπει να λάβεις υπόψη.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι οι προθέσεις κανενός άλλου δεν έχουν σημασία για το δικό τους ταξίδι, όσο καλές και αν είναι. Ξέρουν τι θέλουν να επιτύχουν και πώς θα το επιτύχουν και ζητούν συγκεκριμένες συμβουλές όταν χρειάζεται.
2) Μεγαλειώδες σχέδια: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα μεγαλοπρεπή σχέδια και o ενθουσιασμός για το τι ελπίζουν να πετύχουν μια μέρα είναι άσχετα, οπότε δεν μιλούν γι ‘αυτά.
Ξέρουν ότι τα σχέδια μπορούν εύκολα να αποτύχουν και οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν γνώμη. Αντ’αυτού, προτιμούν να πρώτα να δουλέψουν και να αρχίσουν να μιλάνε για το αποτέλεσμα αφού πρώτα το έχουν τελειώσει.
3) Μικρές ενέργειες: Γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ σημαντικού και επείγοντος και ξεκινάνε με την λίστα των υποχρεώσεων από το τι θα κάνει την μεγαλύτερη διαφορά, και όχι με το πιο εύκολο για να ολοκληρώσουν.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μετρούν την επιτυχία με όρους απόδοσης και αποτελεσματικότητας και όχι με το πόσο απασχολημένοι ήταν ή άλλες μετρήσεις που αποκρύπτουν αυτό που πραγματικά θα κάνει την διαφορά.
4) Να έχουν δίκιο: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πάντα να είναι σωστοί. Στην πραγματικότητα, θέλουν να αποδειχθούν και λάθος. Θέλουν να ακούν άλλες οπτικές και να διατηρούν μια νοοτροπία που μπορεί να προσαρμοστεί και να αναπτυχθεί.
Γνωρίζουν την πραγματική αξία του χρόνου τους και μπορούν να απομακρυνθούν από μια κατάσταση που κλιμακώνεται σε περιττές συγκρούσεις.
5) Να ευχαριστούν τους πάντες: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν πλήρη επίγνωση του τι σπαταλάει τον χρόνο τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να λένε όχι σε αυτά τα πράγματα. Απορρίπτουν εύκολα συνήθειες που δεν τους εξυπηρετούν και ξέρουν ότι εκείνοι που τους γνωρίζουν θα καταλάβουν γιατί δεν είναι κάτι προσωπικό.
Γνωρίζουν ότι τα μεγαλύτερα προτερήματά τους είναι ο χρόνος και η ενέργεια τους και τα προστατεύουν τόσο προσεκτικά. Όταν επιλέγουν να συμμετάσχουν κάπου, το κάνουν ολόψυχα. Είτε υπάρχει 100% δέσμευση είτε καθόλου.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.