Τι σπούδασαν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο;

Τι σπούδασαν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο;

Buffett and Gates

Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι έχουν πτυχίο κολλεγίου. Στις ΗΠΑ, η τεχνολογία είναι η βιομηχανία που παράγει μεγάλο πλούτο και ένας από τους κορυφαίους κλάδους στη δημιουργία δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με την έκθεση της Wealth-X για το 2019.
Όμως, αν στοχεύεις να πλουτίσεις μια μέρα, έχει σημασία τι σπουδάζεις; Ισως. Μεταξύ των 10 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, οι μισοί σπούδασαν μηχανική ή πληροφορική. Όμως κάποιοι σπούδασαν κάτι διαφορετικό. Εδώ είναι μια λίστα με το τι σπούδασαν μερικοί από τους πιο διάσημους δισεκατομμυριούχους της Αμερικής:
Jeff Bezos
Καθαρή αξια: 125,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Αυτό που σπούδασε: Ηλεκτρολογία και επιστήμη των υπολογιστών
Πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος της Amazon (και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου), ο Bezos αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Princeton το 1986 με πτυχίο στην ηλεκτρολογία και την επιστήμη των υπολογιστών, αφού άλλαξε πεδίο από τη φυσική.
Bill Gates
Καθαρή αξία: 112,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Αυτό που σπούδασε: Νομική
Ο Bill Gates φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για δύο χρόνια πριν εγκαταλείψει τις σπουδές το 1975 για να συστήσει τη Microsoft με τον συμμαθητή Paul Allen. Ενώ στο Χάρβαρντ, σπούδασε νομική, είχε εγγραφεί στα τμήματα μαθηματικών και πληροφορικής μεταπτυχιακού επιπέδου.
Πάντως 30 χρόνια μετά την αποχώρησή του, το Χάρβαρντ του απένειμε τιμητικά ένα πτυχίο νομικής. Ωστόσο, αν είχε εγγραφεί τώρα, ο Gates δήλωσε ότι θα επέλεγε κάτι διαφορετικό: ”Θα πήγαινα στο λογισμικό, που σήμερα σημαίνει στην τεχνητή νοημοσύνη”, είπε κατά τη διάρκεια ενός Q&A με μαθητές του Χάρβαρντ το 2018.
Mark Cuban
Καθαρή αξία: 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Αυτό που σπούδασε: Διοίκηση Επιχειρήσεων (Management)
Παρόλο που υποστηρίζει την απόκτηση πτυχίου έχει δηλώσει, «δεν είμαι οπαδός της απόκτησης MBAs. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι ηλεκτρονικής μάθησης και νομίζω ότι μπορείτε να αποκτήσετε πολύ περισσότερη εμπειρία στο εργατικό δυναμικό, να μάθετε περισσότερα και να είστε σε καλύτερη θέση να πετύχετε».
Warren Buffett
Καθαρή αξία: 89,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Αυτό που σπούδασε: Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομία
Ο Warren Buffett πρωτοεμφανίστηκε στην σχολή Wharton στο Πανεπιστήμιο της Pensylvania στην ηλικία των 16 ετών όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά μετεγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα για να πάρει το πτυχίο του σε τρία χρόνια.
″Δεν ήθελα να πάω στο πανεπιστήμιο”, δήλωσε ο Buffett στο Bloomberg το 2016. ”Μετά το πρώτο έτος ήθελα να σταματήσω και να πάω σε επιχείρηση. Ο μπαμπάς μου είπε: Λοιπόν, συνέχισε ένα ακόμη χρόνο. Έτσι πήγα το δεύτερο έτος, και είπα ”ακόμα θέλω να σταματήσω.”
Αφού απορρίφθηκε από το Harvard Business School, ο Buffett πήγε στο Columbia όπου παρακολούθησε και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στα οικονομικά. ″Εάν ενδιαφέρεστε για τις επιχειρήσεις ή πιθανόν να έχετε ήδη επιχείρηση, ένα MBA είναι πολύ χρήσιμο”, δήλωσε το 2001.
Ray Dalio
Καθαρή αξία: 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Αυτό που σπούδασε: Λογιστική
Πριν ιδρύσει την Bridgewater Associates, το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, ο Dalio παρακολούθησε το πανεπιστήμιο του Long Island όπου σπούδασε Λογιστική. Στη συνέχεια έλαβε το Master του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School το 1973.
Αλλά οι συμβουλές του για τους φοιτητές δεν είναι για το τι πρέπει να μελετήσουν: ”Μην κάνετε τους βαθμούς σας ύψιστη προτεραιότητα”, δήλωσε ο Dalio στο Reddit το 2019. ”Κάντε τις φιλίες και τις εμπειρίες σας πιο σημαντικές.”
Mark Zuckerberg
Καθαρή αξία: 77,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Αυτά που σπούδασε: Πληροφορική και Ψυχολογία
Ο Zuckerberg σπούδασε πληροφορική και ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πριν εγκαταλείψει για να ιδρύσει το Facebook.
Βέβαια ως γνωστών, είχε ενδιαφέρον και κλήση στους υπολογιστές από νεαρή ηλικία. Σε ηλικία περίπου 12 ετών, ο Zuckerberg κωδικοποίησε το Zucknet, ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων για το οδοντιατρικό γραφείο του πατέρα του. Ως μαθητής γυμνασίου στην Ακαδημία Phillips Exeter, ο Zuckerberg και ο φίλος του Adam D’Angelo δημιούργησαν το Synapse, ένα MP3 player ”που θα παρακολουθούσε κάθε τραγούδι που έπαιζε ο χρήστης σε έναν υπολογιστή” και θα έκανε στοχευμένες λίστες αναπαραγωγής.
Oprah Winfrey
Καθαρή αξία: 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Αυτό που σπούδασε: Επικοινωνία λόγου και Τέχνες του θεάματος
Η Winfrey κέρδισε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Tennessee State, όπου σπούδασε επικοινωνία λόγου και τέχνες του θεάματος πριν αποφοιτήσει το 1986.
Πηγή: CNBC Make It

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.