Πώς ο Άστον Κούτσερ έγινε ένας επιτυχημένος επενδυτής

Πώς ο Άστον Κούτσερ έγινε ένας επιτυχημένος επενδυτής

IMG_20200211_112511

Εκτός την επιτυχημένη καριέρα του στο Χόλιγουντ, ο Άστον Κούτσερ έχει άλλη μια εξίσου επιτυχημένη «καριέρα» στον χώρο των επενδύσεων.
Ο διάσημος ηθοποιός, όπως επισημαίνει το Buisness Insider, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δραστήριους και επιτυχημένους επενδυτές στον χώρο της τεχνολογίας. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια μόλις έξι χρόνων κατάφερε να πολλαπλασιάσει το αρχικό κεφάλαιο των 30 εκατ. δολαρίων που είχε η εταιρεία του, και να φτάσει τα 250 εκατ. δολάρια.
Μάλιστα ο Άστον Κούτσερ έχει επενδύσει σε μερικές από τις πιο κερδοφόρες startup του κόσμου, κυρίως τεχνολογικές, όπως οι Skype, Uber, Spotify και Airbnb. Συνολικά μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι ο 41χρονος ηθοποιός έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια σε startup.
Ο ίδιος έχει πει ότι ξεκίνησε να κάνει επενδύσεις επειδή ήθελε να συνδέσεις νέες εταιρείες οι οποίες βρίσκουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων.
Οι πρώτες επενδύσεις και η επιτυχία
Ο Άστον Κούτσερ, από μικρό παιδί έκανε πολλές δουλειές μέχρι τελικά να μπει στον χώρο του μοντέλιγκ την περίοδο που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.
Το 2000 προχωρά στην ίδρυση της εταιρείας παραγωγής Katalyst, ενώ σιγά σιγά εξοικειώνεται και με τις εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας. Η πρώτη του επένδυση στον συγκεκριμένο χώρο έρχεται το 2009 όταν «έριξε» 1 εκατ. δολάρια στο Skype, 18 μήνες προτού το εξαγοράσει η Μicrosoft.
Το 2010, ο Άστον Κούτσερ, ίδρυσε την A-Grade Investments μαζί με τους Γκάι Οσίρι και Ρόναλντ Μπερκλ.
Αν και υπήρξαν ορισμένες αποτυχημένες επενδύσεις στην πορεία της, η εταιρεία κατέγραψε πολλές και επιτυχημένες επενδύσεις σε μεγάλες σήμερα εταιρείες όπως η Uber, η Airbnb, η Spotify και η Warby Parker.
Το 2015 ο Άστον Κούτσερ και ο Γκάι Οσίρι προχωρούν στην ίδρυση της Sound Ventures. Από το 2017, η εταιρεία τους διαχειριζόταν περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε επενδύσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της The Wall Street Journal.
Τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός έχει κληθεί αρκετές φορές σε εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και εκπομπές προκειμένου να δώσει τις δικές του συμβουλές σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο των επενδύσεων.
«Επενδύστε σε πράγματα που γνωρίζετε» είναι μία από τις βασικές συμβουλές που δίνει. Εξηγεί ωστόσο ότι για όσα νιώθει κανείς ότι δεν γνωρίζει πρέπει να ψάξει ώστε να ανακαλύψει και να μάθει ό, τι μπορεί για αυτά.
Πηγή: Insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας