ΒΕΑ: Σχεδόν διπλάσιες οι συστάσεις επιχειρήσεων από τις διαγραφές το 2019

ΒΕΑ: Σχεδόν διπλάσιες οι συστάσεις επιχειρήσεων από τις διαγραφές το 2019

epixeiriseis_1

Θετικό ήταν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
«Η βιοτεχνία συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά την κρίση, όμως προκύπτουν καθημερινά εμπόδια που οδηγούν ακόμη και στο οριστικό κλείσιμο βιώσιμων επιχειρήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του Β.Ε.Α Παύλος Ραβάνης κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, η εικόνα του Μητρώου του Επιμελητηρίου, ήταν για το έτος 2019 και πάλι θετική, καθώς τα απολογιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση των εγγραφών.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Γ.Ε.ΜΗ δείχνουν θετικό ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών για την επιχειρηματικότητα, με τις συστάσεις μάλιστα του 2019, να είναι σχεδόν διπλάσιες των διαγραφών.
«Το σύνολο των Μελών μας, παραμένει σταθερό το 2019, σε 35.000 επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, οι εγγραφές το 2019 ανήλθαν σε 1.107, ενώ το 2017 και το 2018 ήταν 1.068. Στον αντίποδα,  οι διαγραφές το 2019 ήταν 760, στα ίδια επίπεδα με του 2018, ενώ το 2017, ήταν 830» τόνισε ο κ. Ραβάνης.
Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι οι Ατομικές, σε ποσοστό 71% και ακολουθούν οι Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες, σε ποσοστό 17%, οι Α.Ε. σε 5%, ενώ οι ΙΚΕ σε ποσοστό 4% και οι Ε.Π.Ε 3%
–           Στις Ατομικές: πολυπληθέστερος είναι ο κλάδος Ηλεκτρολόγων, ακολουθεί ο κλάδος των αυτοκινήτων και οι υδραυλικοί.
–           Στις Α.Ε.  ο κλάδος γραφικών τεχνών, του επίπλου και του γυναικείου ενδύματος.
–           Στις Ε.Π.Ε: ο κλάδος γραφικών τεχνών, ο κλάδος αυτοκινήτου και του γυναικείου ενδύματος.
–           Στις Ι.Κ.Ε: ο κλάδος Ηλεκτρολόγων, ο κλάδος των αυτοκινήτων και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (φωτοβολταϊκά)
–           Στις Ε.Ε: η αρτοποιία,  ο κλάδος των αυτοκινήτων και τα κομμωτήρια.
–           Στις Ο.Ε: ο κλάδος αυτοκινήτου, η αρτοποιία και τα ξυλουργεία.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας