“Αυτά έμαθα από τον Gary Vaynerchuk περνώντας μια μέρα μαζί του”

“Αυτά έμαθα από τον Gary Vaynerchuk περνώντας μια μέρα μαζί του”

garyvee

Του Uptin Saiidi
Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της VaynerMedia μιλάει συχνά απευθείας στο κοινό του στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ήμουν περίεργος να δω πως είναι να είσαι ο “Gary Vee” όπως είναι γνωστός – και να μάθω αν είναι τόσο ενεργητικός όσο φαίνεται ότι είναι online.
Είχα την ευκαιρία να σκιάσω τον ίδιο και την ομάδα του στο National Congress Achievers, μια εκδήλωση που διδάσκει στους ανθρώπους πώς να μεγιστοποιήσουν την προσωπική και επαγγελματική τους απόδοση. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, ο Gary μίλησε επί σκηνής για να διδάξει και να εμπνεύσει επιχειρηματίες.
Εδώ είναι επτά πράγματα που έμαθα από το απόγευμα μαζί του:
1. Χρειάζεσαι επαρκή ύπνο
Ο Gary πέταξε από το Λονδίνο την ημέρα που έφτασε στο Ντουμπάι για να μιλήσει. Η πτήση 6,5 ωρών ήταν πολύ μικρή για να μπορεί να κοιμηθεί αρκετά. Είπε ότι σχεδόν ποτέ δεν υποφέρει από jetlag, αλλά ότι χρειάζεται επαρκή ποσότητα ύπνου.
Παρόλο που υποστηρίζει συχνά ότι οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται σκληρά ακόμη και αργά το βράδυ, συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να έχουν έξι έως οκτώ ώρες ύπνου ημερησίως. Κατά τη διάρκεια μιας καθιστικής συνέντευξης που είχε με το Channel4 του Ντουμπάι, αστειεύτηκε: ”Θέλεις τις κάμερες και τα φώτα, πρέπει να πληρώσεις το τίμημα.”
2. Να κάνεις αυτοκριτική, αλλά μην “δικάζεις” τον εαυτό σου
Πριν μιλήσει στη σκηνή, ο Gary είπε ότι δεν ήξερε τι πρόκειται να πει. Αυτό είναι ίσως λογικό, δεδομένου ότι έχει κάνει περισσότερες συνομιλίες από όσες μπορεί να θυμηθεί και παρέχει συχνά επιχειρηματικές συμβουλές σε συναντήσεις και podcasts.
Καθώς κατέβαινε από τη σκηνή μετά από περίπου μία ώρα ομιλίας, τον ρώτησα τι περνάει από το μυαλό του μόλις βγαίνει σε αυτή. ″Συνήθως επικρίνω. Ορισμένες μέρες είναι πιο έντονες από άλλες. Προσπαθώ να σκεφτώ τι πραγματικά να χτυπήσω, το έβαλα στο κεφάλι μου για άλλη μια φορά.”
Και παρόλο που κάνει αυτοκριτική, λέει ότι δεν κατακρίνει τον εαυτό του. Ενώ απαντούσε σε μια ερώτηση από το κοινό σχετικά με το αν αισθάνθηκε ποτέ κολλημένος, απάντησε: ”Όχι. Γιατί δεν κατακρίνω τον εαυτό μου.”
3. Να κάνεις ερωτήσεις πριν δώσεις απαντήσεις
Στις περισσότερες αλληλεπιδράσεις του, αντί να απαντήσει αμέσως σε μια ερώτηση, ο Gary κάνει στους θαυμαστές του μια νέα ερώτηση. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο εξασφαλίζει ότι καταλαβαίνει τι ζητούν, αλλά και ότι ακούει πραγματικά. Ακόμα συχνά απαντά με μια ερώτηση σε ερωτήσεις ορισμένων δημοσιογράφων.
4. Θυμήσου την αλληλεπίδραση των τεσσάρων δευτερολέπτων
Ο Gary μου είπε ότι είναι σημαντικό να δίνεις προσοχή σε αυτές τις σύντομες στιγμές συναντήσεων με τους ανθρώπους, αναφέροντας το ως ”αλληλεπιδράσεις 4 δευτερολέπτων”. ″Έχω μεγάλη ικανότητα απεικόνισης στο μυαλό μου. ″Αυτή είναι η δύναμή μου, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, χωρίς να προσέχεις.”
Οφείλει αυτό τον κανόνα στην ανάμνηση από τη συνάντηση με ένα είδωλο του. ″Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτή την αλληλεπίδραση τεσσάρων δευτερολέπτων που είχα με έναν παίκτη των Jets. Το γεγονός, ότι είμαι από την άλλη πλευρά τώρα είναι έντονο.”
5. Να είσαι περιεκτικός στα λόγια σου
Ο Gary είναι πολύ στοχευμένος στην επιλογή των λέξεων και ως αποτέλεσμα συχνά μεταδίδει αυτό που έχει στο μυαλό του μέσω παραδείγματος ή εικόνας. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα από αυτόν:

  • Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ακούσεις. Επικοινώνησε την αλήθεια σου και άφησε να συμβεί οτιδήποτε είναι να συμβεί.
  • Μην πετάς ψηλά με τα κοπλιμέντα και μην παίρνεις την κριτική πολύ βαριά. Οι άνθρωποι που κερδίζουν δεν παίρνουν τίποτα από τα δύο στα σοβαρά.
  • Πολλοί άνθρωποι βάζουν τα χρήματα σε ένα βάθρο. Ξέρετε πόσοι εκατομμυριούχοι είναι μίζεροι;
  • Η επιτυχία είναι η ικανότητα να κάνεις αυτό που θέλει, όταν θέλεις.

6. Να είσαι πραγματικά παρόν σε κάθε αλληλεπίδραση
Ήμουν έκπληκτος που είδα ότι ακόμα και όταν μια παρευρισκόμενη χωρίς τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια τον πλησίασε στο παρασκήνιο, δεν ενοχλήθηκε και απάντησε στα ερωτήματά της, καθώς μιλούσε μαζί της.
Είπε ότι στο επίκεντρο αυτού που κάνει για να ζήσει είναι να δίνει προσοχή στους ανθρώπους. ”Είμαι υπερβολικά εστιασμένος στο να είμαι πραγματικά εστιασμένος στους ανθρώπους που είναι εδώ”.
7. Δες την αλλαγή ως σταθερά
Παρά το γεγονός ότι είναι ειδικός, ο Gary παραδέχεται αμέσως πόσες συμβουλές του αλλάζουν.
Για παράδειγμα, στο βιβλίο του “Crushing It” που δημοσιεύθηκε πριν από δύο χρόνια, δεν ανέφερε τη σημασία της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής βίντεο TikTok και του μέσου επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn. Τώρα, όμως, τα βρίσκει απαραίτητα και υπογραμμίζει ακόμη και το γεγονός ότι οι συμβουλές του αλλάζουν.

Πηγή: Cnbc Make It

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.