Αυτό είναι το βιβλίο που ενέπνευσε τον Έλον Μασκ να «πάει» στο διάστημα

Αυτό είναι το βιβλίο που ενέπνευσε τον Έλον Μασκ να «πάει» στο διάστημα

elon

Ένα από τα βιβλία που στάθηκαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία τεχνολογικών εταιρειών με «ενεργειακά πιο ‘καθαρή’ τεχνολογία ή διαστημόπλοια για να διευρύνει την έκταση του ανθρώπινου είδους» αποκάλυψε ο Έλον Μασκ.
Συγκεκριμένα, ο CEO της SpaceX και της Tesla μίλησε με τα καλύτερα λόγια και συνέστησε ανεπιφύλακτα σε όλους να διαβάσουν την επταλογία επιστημονικής φαντασίας «Foundation» του Αμερικανού επιστήμονα και συγγραφέα Ισαάκ Ασίμωφ.
«Οι πολιτισμοί έχουν κυκλική τροχιά»
Σύμφωνα με την Encyclopedia Britannica, το σάγκα ‘Foundation’ του Ασίμωφ αφορά «την κατάρρευση και αναγέννηση μιας διαστρικής αυτοκρατορίας στο μελλοντικό σύμπαν». «Αξίζει να διαβάσετε τα ‘Foundation’ του Ασίμωφ, με τη σειρά που γράφτηκαν» τουίταρε ο Έλον Μασκ.
«Το μάθημα που άντλησα από το σάγκα ‘Foundation’ είναι ότι πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις εκείνες τις ενέργειες που πιθανά θα επιμηκύνουν χρονικά τον πολιτισμό, θα ελαχιστοποιήσουν τη πιθανότητα περιόδου Σκοτεινών Χρόνων και θα μειώσουν τη διάρκεια περιόδου Σκοτεινών Χρόνων στην περίπτωση που υπάρξει μια τέτοια περίοδος» είχε δηλώσει ο Έλον Μασκ, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2017 στο Rolling Stone.
Το 2013, μιλώντας στην εφημερίδα «The Guardian», o Μασκ είχε πει ότι για συγκεκριμένη επταλογία του έμαθε ότι «οι πολιτισμοί έχουν κυκλική τροχιά» και τον επηρέασε να αναζητήσει την εξερεύνηση του διαστήματος και να προεκτείνει τον «ανοδικό κύκλο» της ανθρωπότητας. «Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά σε διάστημα τεσσεράμισι δισεκατομμυρίων ετών που είναι πιθανό η ανθρωπότητα να επεκτείνει ζωή πέραν της Γης, μοιάζει να είναι σοφό να δράσουμε όσο το παράθυρο είναι ανοικτό και να μη βασιζόμαστε στο ότι θα είναι για πολύ καιρό ανοικτό» είχε τονίσει.
«Η σειρά ‘Foundation’ και ο ρομποτικός νόμος Zeroth είναι θεμελιώδεις για τη δημιουργία του SpaceX» είχε τουιτάρει τον Ιούνιο του 2018.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας