Μειωμένα τα επαγγελματικά ταξίδια λόγω κορωνοϊού

Μειωμένα τα επαγγελματικά ταξίδια λόγω κορωνοϊού

coronavirus-4869216_1280

Η δραματική μείωση των επαγγελματικών ταξιδίων εν μέσω περιορισμών λόγω κορωνοϊού συνεπάγεται απώλεια εσόδων πάνω από 800 δισ. δολάρια για τον κλάδο, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ των απωλειών, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδίων(GBTA).
Σύμφωνα με την GBTA, το χτύπημα για τον κλάδο λόγω Covid-19 υπολογίζεται στα 820 δισ. δολάρια, με τα ταξίδια προς Ασία στο επίκεντρο, καθώς τουλάχιστον τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις να ανακοινώνουν ότι έχουν ματαιώσει ή αναστείλει σχεδόν το σύνολο των επαγγελματικών τους ταξιδίων προς Ασία, Χογκ-Κογκ, Ταϊβάν και άλλες περιοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Οι εκτιμήσεις για απώλειες εσόδων 820 δισ. δολαρίων είναι σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Φεβρουαρίου για χτύπημα 560 δισ. δολαρίων.
Από τότε που έχει ξεσπάσει η επιδημία του κορωνοϊού, τα επαγγελματικά ταξίδια προς Κίνα έχουν μειωθεί κατά 95%, με εκτιμώμενες απώλειες εσόδων 404,1 δισ. δολαρίων. Ακολουθεί η Ευρώπη, με 190,5 δισ. δολαριών χαμένα έσοδα.
Αεροπορική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, που συνήθως επωφελούνται περισσότερο από τις εταιρικές δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια, θα υποστούν ισχυρό πλήγμα στα έσοδά τους, καθώς ο Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, επισημαίνει η GBTA.
 
Πηγή : naftemporiki.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας