Το eBay απαγορεύει την πώληση αντισηπτικών και μασκών λόγω Κορονοϊού

Το eBay απαγορεύει την πώληση αντισηπτικών και μασκών λόγω Κορονοϊού

1583763886_hand-sanitizer-price-gouging-ebay-

Το eBay αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση μασκών, αντισηπτικών και αντιμικροβιακών προϊόντων με σκοπό να ανακόψει την τεράστια άνοδο των τιμών στα εν λόγω προϊόντα και την εκμετάλλευση την κατάστασης από ορισμένους πωλητές.
Στην πλατφόρμα προσφέρονταν αντισηπτικά χεριών σε τιμές 4 με 5 φορές μεγαλύτερες από τις κανονικές. Έτσι η εταιρεία  αποφάσισε να αφαιρέσει όλα αυτά τα προϊόντα και ειδικότερα, αυτά που στις περιγραφές ανέφεραν τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο έκανε και η Amazon, αφαιρώντας πάνω από 1 εκ. προϊόντα σε πληθωριστικές τιμές.

Φυσικά, μία από τις πολιτικές αυτών των εταιρειών είναι να μην επιτρέπουν την κερδοφορία από καταστάσεις πανικού ή τραγωδίας.

 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.