Νέα γραμμή άμυνας κατά του κορονοϊού θα εξετάσει το Eurogroup

Νέα γραμμή άμυνας κατά του κορονοϊού θα εξετάσει το Eurogroup

eurogroup2_1

«Το Eurogroup θα εξετάσει επιλογές για την προσθήκη νέας γραμμής άμυνας κατά του κορονοϊού ως μέρος της συντονισμένης αντιμετώπισης της κρίσης, μετά από εντολή των ηγετών την περασμένη εβδομάδα», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.
Όπως ανακοίνωσε ο Σεντένο, η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα γίνει την Τρίτη ώρα 18.30.
Νωρίτερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε ανακοινώσει ότι για τη Δευτέρα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ecofin.
Τι κερδίζει η Ελλάδα από την «άρση των δημοσιονομικών κανόνων» της ΕΕ
Περισσότερη ελευθερία σε δαπάνες προς τέσσερις κατευθύνσεις κερδίζει η ελληνική κυβέρνηση από την απόφαση της Κομισιόν να «άρει» τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.
Η Κομισιόν αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα γενικής διαφυγής, όπως προβλέπεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
«Κερδίζουμε περισσότερη ελευθερία σε δαπάνες προς τέσσερις κατευθύνσεις: υγεία, παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, διατήρηση θέσεων απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο OPEN.
Στη βάση αυτή ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως η Ελλάδα πέτυχε στο τελευταίο Eurogroup να μην ισχύει ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2020 και οποιαδήποτε δαπάνη αφορά στην κρίση της πανδημίας και του προσφυγικού να εξαιρείται από τον υπολογισμό του οποίου νέου πρωτογενούς αποτελέσματος.
 
Πηγή: Insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας