Πώς απολυμαίνουμε σωστά το smartphone μας;

Πώς απολυμαίνουμε σωστά το smartphone μας;

smartphonedisinfection-ft

Για την ασφαλή απολύμανση των συσκευών μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντισηπτικά μαντηλάκια και διαλύματα αιθανόλης
Μπορεί να μη σκεφτόμαστε καθημερινά αν πρέπει να απολυμάνουμε το smartphone μας από μικροοργανισμούς, αλλά να που κάτι τέτοιο τις τελευταίες μέρες έχει ιδιαίτερη σημασία. Η εξάπλωση του νέου κορoνοϊού δυστυχώς συνεχίζεται και θα πρέπει όλοι να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας. Η πρώτη κίνηση που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να μελετήσουμε τις οδηγίες προστασίας του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη νέα ασθένεια.
Ακολουθώντας τα παραπάνω, μειώνεις σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης, που προτείνουν οι οδηγίες, είναι η συχνή απολύμανση, η οποία καλό θα είναι να μη σταματήσει με τα χέρια αλλά να συνεχιστεί και στα αντικείμενα που ακουμπάς καθημερινά.

Σύμφωνα με έρευνα γερμανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Hospital Infection στις 31 Ιανουαρίου 2020, και ανέλυσε 22 σχετικές μελέτες, οι διάφοροι κορονοϊοί μπορεί να επιζήσουν έως και 9 ημέρες επάνω σε επιφάνειες όπως μέταλλο, γυαλί και πλαστικό. Και τα τρία αυτά υλικά συναντώνται στο smartphone μας αλλά και στις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές που αγγίζουμε καθημερινά.
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πιθανότητα ο ιός 2019-nCoV να παραμείνει για κάποιο διάστημα πάνω τις επιφάνεις των συσκετών μας. Άρα πρέπει να είμαστε λίγο πιο επιμελείς από τα συνηθισμένα σε θέματα καθαριότητας, απολυμαίνοντας, μεταξύ άλλων, και το smartphone μας. Ας δούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνεις αυτό, σύμφωνα με την παραπάνω επιστημονική δημοσίευση.
Η μελέτη προτείνει τη χρήση διαλύματος, το οποίο περιλαμβάνει αιθανόλη σε συγκέντρωση 62-71%, κάτι που συναντάται συχνά στα αντισηπτικά χεριών. Το χρονικό διάστημα καθαρισμού που συνιστάται να είναι ένα λεπτό.

Εκτός της παραπάνω έρευνας, επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Apple. Η εταιρία από το Cupertino δήλωσε πως για την ασφαλή απολύμανση των συσκευών της μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντισηπτικά μαντηλάκια αλλά και ισοπροπυλική αλκοόλη περιεκτικότητας 70%.
Για τον σωστό καθαρισμό, αλλά και για να μη προκαλέσεις ζημιά στη συσκευή σου, μη ψεκάσεις το απολυμαντικό κατευθείαν επάνω της. Βρέξε ένα πανί με αυτό και στη συνέχεια απολύμανε σταδιακά τη συσκευή σου με το πανί.
Η τελευταία μας συμβουλή είναι… ψυχραιμία. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών και να προσέχεις στο μέτρο του δυνατού!
 
Πηγή : public.gr
 
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.