5 tips απο CEO’s για αποτελεσματικότερη δουλειά από το σπίτι

5 tips απο CEO’s για αποτελεσματικότερη δουλειά από το σπίτι

20200316215711-GettyImages-1134244640

Λόγω των τωρινών συνθηκών και της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19, η δουλειά εξ εποστάεως έχει πλέον καθιερωθεί σε μεγάλο βαθμό ακόμα και σε χώρες όπως η Ελλάδα, η οποία σε αυτό το κομμάτι βρίσκεται αρκετά πίσω συγκριτικά με άλλες.
Βέβαια, η σημερινή τεχνολογία το έχει μετατρέψει σε κάτι παραπάνω από εφικτό για τα περισσότερα επαγγέλματα. Επειδή όμως παραμένει κάτι σχετικά “ασύνηθες” για πολλούς ανθρώπους, το Entrepreneur σύλλεξε ορισμένες συμβουλές από διάφορους CEO’s για το πώς να γίνει η δουλειά από το σπίτι πιο αποτελεσματική και ευχάριστη:
 
1) Κάνε τα meetings σου περπατώντας
Αν έχεις ένα τηλεφωνικό meeting, δεν χρειάζεται να είσαι καθισμένος στο γραφείο σου. Πάρε τα ακουστικά σου και περπάτησε μέσα στο σπίτι ή τον κήπο.
2) Εφάρμοσε τη νοοτροπία ‘ROWE’ 
Τα αρχικά σημαίνουν ‘Results Only Work Environment’ και πολλοί μάνατζερς την εφαρμόζουν για να αυξήσουν τη παραγωγικότητα των ίδιων και της ομάδας τους. Αυτό που σημαίνει είναι πως δεν μετράει ο χρόνος ή ο τρόπος που θα επιτευχθεί ένας στόχος, αρκεί μόνο το αποτέλεσμα.
3) Δεν είναι κακό να αναμειγνύεις την προσωπική ζωή με την επαγγελματική
Δεν χρειάζεται να ζορίζουμε τους εαυτούς μας να είναι παραγωγικοί. Πρέπει να πάμε με τα νερά μας, να μην αισθανόμαστε ένοχοι που σηκωθήκαμε στις 3 το πρωί για να καταγράψουμε μια έμπνευση της στιγμής, ούτε που ένα πρωί προτιμήσαμε να χαλαρώσουμε. Έτσι όταν έρθει η ώρα θα είμαστε πιο ευχαριστημένοι και παραγωγικοί.
4) Στήσε προσεκτικά τις τεχνολογίες που έχεις στα χέρια σου
Η τεχνολογία μας έχει λύσει τα χέρια και τα εργαλεία που έχουμε διαθέσιμα είναι αμέτρητα. Σκεφτείτε τις ανάγκες σας και βρείτε τί πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να είναι το Zoom για videoconferencing, το Slack για chat, το Trello για project management ή το Google Suite.
5) Απομάκρυνε τους αντιπερισπασμούς
Ενημέρωσε την οικογένειά σου πως από τις 8 μέχρι τις 2 για παράδειγμα, θα είσαι απασχολημένος. Αγόρασε ακουστικά που μπλοκάρουν τους εξωτερικούς ήχους. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις στο κινητό σου. Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μείνεις πιο συγκεντρωμένος στη δουλειά σου.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.